Suljen Facebook-sivuni

Julkaistu Julkaistu: Tietotyö

Suljen Facebook-sivuni tämän viikon loppuun mennessä. Ilmoitus ei varmastikaan yllätä, koska sivu on toiminut lähinnä blogikirjoitusten jakokanavana ja sen asian voi hoitaa toisinkin. Facebook-sivuni on pitkään ollut täysin hunningolla ja tuottanut vain huonon omatunnon.

Kuva: Thought Catalog on Unsplash

Ihan varmasti joku sanoo jossakin, että “yrittäjällä pitää olla Facebook-sivu”. Sanoa voi kuka tahansa ihan mitä tahansa, mutta kenenkään ei tarvitse ylläpitää Facebook-sivua siksi, että hänellä on yritys. Facebook sopii joillekin yrityksille, mutta ei kaikille. Yksinyrittäjän aika ei riitä vääntämiseen algoritmien kanssa eikä Facebook tuonut verkkosivulleni merkittävää liikennettä edes suotuisampien algoritmien aikakaudella. Seurantatyökalujen tilastot kertovat kaunistelematta mistä kävijät tulevat.

En kuitenkaan julista mitään lopullisesti. Facebook-sivuja ja erityisesti ryhmiä perustetaan nähtävästi hyvinkin lyhytaikaista tarvetta varten ja sitten taas siirrytään eteenpäin. Tätä vaihtoehtoa kannattanee tutkia.

Ainakin toistaiseksi jaan blogiin ja mahdollisesti muihin alustoihin tuottamaani sisältöä Twitterissä, LinkedInissä sekä julkisina päivityksinä henkilöprofiilistani, jonka asetukset mahdollistavat myös ns. seuraamisen. Facebook-kaveruuksien suhteen olen kiristänyt linjaani: hyväksyn kaveripyynnöt vain ihmisiltä, jotka olen tavannut livenä. Tämä kahdesta syystä: 1) Silloin harvoin kun joku on aiheuttanut harmia, kyseessä on ollut randomtuttava somen löyhempien kriteerien aikakaudelta. 2) Haluan, että minulla on verkossa tila, jossa voin nolostelematta jaella koiriin liittyviä päivityksiä (runsaasti!) ja huonoja vitsejäni.

Tämä ei pidempiä selityksiä taida kaivata, joten kiitos yhteisistä vuosista. Suurimman osan kanssa kohtaamme kuitenkin vielä muualla somessa.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.