Excel ja muut Microsoft Office -tuotteet

Microsoft Office -ohjelmista koulutan pääasiassa seuraavia tuotteita: Excel, PowerPoint ja OneNote. Teen näistä myös räätälöityjä koulutuksia, jolloin voidaan keskittyä osallistujien työn kannalta keskeisiin asioihin. 

 

Excel-koulutukset

Datan siivous- ja järjestely

Tämä valmis kokonaisuus on tarkoitettu laajoja tietoaineistoja käsitteleville Excel-käyttäjille, kesto 0,5 päivää tai 1 päivä, sopimuksen mukaan; ohjelmaversiot 2016, 365 ja 2019.

Koulutuksen kuluessa käsitellään:

yleisiä asioita isojen aineistojen käsittelystä (työtä helpottavia niksejä); aineiston tuontia Excelin ulkopuolelta; siivoamista jatkokäsittelyä varten (sarakkeiden erottelu, yhdistely, tiedon tyypin muuttaminen, tiedon muotovirheiden korjaaminen yms.); työkaluja aineiston tarkastelun avuksi (yhteenvetofunktiot, taulukot, pivot-raportit ja ehdollinen muotoilu).

 

Koulutuksen pituus

Koulutukseen kannattaa varata riittävästi aikaa, koska on tärkeää myös kokeilla ja tehdä itse. Aina pitkän ajan varaaminen koulutukselle ei kuitenkaan ole mahdollista ja voit joustavasti valita itsellesi sopivan ajan. Otathan kuitenkin huomioon, että mitä lyhyempi koulutus sitä nopeampi tahti ja hyvien perustaitojen merkitys suurempi.

Lyhyin versio 1,5 - 2 h voi olla webinaari tai muuten tiivis yhteenveto koulutuskokonaisuuden keskeisistä asioista. Lyhyt ja tiivis koulutus sopii erityisesti suurille ryhmille tai kun tarkoitus on saada yleiskuva keskeisistä asioista.

Puolen päivän koulutuksen (3-4 h)  aikana käydään läpi aiheen hyvät käytännöt, joita havainnollistetaan esimerkkitapauksilla. Puoli päivää on sopiva aika ryhmälle, joka hallitsee jo käyttämänsä työkalun perusteet, mutta kaipaa tietoa eri mahdollisuuksista.

Koko päivän mittaisen koulutuksen sisältö on sama kuin puolen päivän koulutuksen, mutta osallistujilla on enemmän aikaa käytännön tekemiselle. Harjoituksina voidaan käyttää heidän omiin työtehtäviinsä liittyviä aineistoja.

“Käsittelemme ja jalostamme tietoa Excelillä päivittäin. Ilman koulutusta oikeiden toimintojen löytäminen on kiireessä miltei mahdotonta. Päivän koulutus säästää viikon työajan.”
Pasi Korhonen, liiketoimintajohtaja, Elisa Oyj, Yritysasiakkaat

”Saimme Office-täsmäkoulutuksesta juuri sitä mitä haimme, hyviä käytännön vinkkejä ja paljon uutta tietoa. Kiitos Outille!”
Janne Pirkola, Mainostoimisto Mediataivas Oy, Jyväskylä