Pivot-taulukko – Excel-käyttäjän perusosaamista

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Excel

Kuulutko niihin, jotka tietävät, että Excelissä on fiksu toiminto nimeltään pivot-taulukko, mutta et ole rohjennut ottaa sitä käyttöön? Nyt on tarjolla valaistusta tämän keskeisen Excel-työkalun käyttöön: tuunasin opetusmateriaaliani e-kirjaksi (pdf). Aineistoon voi tutustua tarkemmin verkkokaupassa, josta sen voi myös ostaa.

Oppaassa käyn läpi pivot-taulukkoraporttien laatimisen perusasiat ja vähän enemmänkin. Esittelen myös lyhyesti aineiston tuontia Exceliin ja siistimistä Power Query -apuohjelman avulla. Lisäksi tehdään yksinkertainen tietomalli hyödynnettäväksi pivot-taulukkoraporttien raaka-aineena. Ainakin Power Queryn peruskäyttö alkaa minusta kuulua Excel-osaamiseen eikä tietomallin tuntemuskaan ketään haittaa.

Pivot-taulukko, oppaan sisällysluettelo

Opas perustuu suomenkieliseen Exceliin. Siinä on reilut 50 sivua ja kylkiäisenä on kuvituksessa käytetyt esimerkkiaineistot. Niitä ei ole tietenkään pakko käyttää, mutta jotkut sellaisia toivovat – esimerkkityökirjojen hyvä puolihan on se, että ei edes vahingossa pääse sotkemaan omia aineistojaan ennenkuin toiminto on hallussa. Oppaan hinta on 18 euroa (sis. alv 10%) ja se on taitettu toimivaksi sekä tabletilla/näytöllä että A4-kokoon printattuna. Kustantaja olen minä itse, mutta edelleenkään omakustanteiden kohdalla mainittua Heikompi laatu -korttia ei kannata heilutella. Opas on tarkistettu yhtä huolellisesti kuin aikaisemmin kustantajalle kirjoitetut painetut kirjani. Virheitä kuitenkin sattuu ja näistä voi tietenkin asiallisesti ilmoittaa.

Opas on rajattu kokonaisuus. Siinä tapauksessa, että tarvitset lisäoppia, esimerkiksi koulutusta Power Queryn käytöstä, kirjoita viesti yhteydenottolomakkeeseen. Tällä hetkellä toteutan koulutukset Teamsin välityksellä.

Verkkokirjakaupassa on lisäksi tarjouksessa OneNote-opas, jonka hinnan puolitin 7,50 euroon. Se on perusohjelman osalta edelleen toimiva, poikkeavuuksia on lähinnä 365-ympäristöön liittyvissä kohdissa. Opas tulee jossakin vaiheessa lähitulevaisuudessa poistumaan kaupasta, sen päivitystä en ole suunnitellut.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.