Avattava lisätietolaatikko PowerPoint-animaatiolla

Julkaistu Julkaistu: Blogi,PowerPoint

Facebook-ryhmässä kysyttiin äskettäin miten saisi PowerPoint-diaan lisätietolaatikon, joka aukeaa hiiren klikkauksella ja menee kiinni toisella hiiren klikkauksella. Tämä on helpointa toteuttaa animaatioiden avulla. Animaatiot ovat olleet huonossa maineessa, mutta turhaan. Niillä on mahdollista toteuttaa hyödyllisempiäkin asioita kuin jokaisen yksittäisen sanan tuonti diaan pompun kautta.

Tarvitset alkajaisiksi laatikon tai muun objektin, johon haluat liittää lisätietolaatikon, esimerkissäni sellaisia ovat toimistokoirien kuvat. Minusta kätevintä on käyttää avaamiseen samaa objektia, johon lisätietolaatikko liittyy, mutta pakollista tämä ei ole. Käynnistävä objekti voi olla mikä tahansa.

Tarvitset tietenkin myös lisätiedot sisältävän laatikon. Tee se sisältöineen valmiiksi ja sijoita paikkaan, johon haluat sen ilmestyvän. Lähtötilanteessa siis kaikki on näkyvissä: objekti, johon lisätieto liittyy ja itse lisätiedot sisältävä laatikko.

Valitse lisätietolaatikolle animaatiotehoste, jolla haluat sen tulevan näkyviin. Valitse se Animaatiot-välilehdeltä sisääntulotehosteiden ryhmästä, jossa kuvakkeet ovat vihreitä.

 

Avaa seuraavaksi Käynnistin-valikko, valitse Napsautettaessa ja objekti, jota klikkaamalla haluat toteuttaa animaation – tässä se on Kuva 3, mutta sinulla grafiikkaobjektien nimet eivät varmastikaan ole samoja, koska PowerPoint luo niitä automaattisesti sen mukaan, mitä sisältöä diassa on.

 

Tarkista, että lisätietolaatikko on edelleen valittuna ja valitse Lisää animaatio -painike. Valitse jokin punaisella kuvakkeella merkityistä poistumistehosteista. Määrittele sillekin käynnistin. Esimerkissäni (ks. gif), käytin käynnistimenä samaa kuvaa, jolla lisätietolaatikko tuli esille.

Jos avattavia lisätietolaatikoita on useita, voit kopioida määritykset niihin Animaatiosivellin-painikkeella, joka toimii kuten Muotoilusivellin-työkalu.

Alla gif-kaappaus lopputuloksesta. ScreenToGif-sovelluksen asetuksista voi määritellä klikkaukseen liitettävän väritehosteen, ainakin teoriassa. Jostakin syystä se ei kuitenkaan tullut näkyviin jokaisen klikkauksen yhteydessä useista yrityksistä ja säätämisestä huolimatta. Tässäkin versiossa se näkyy vain vasemmanpuoleisen kuvan lisätietolaatikkoa suljettaessa, seuraa siis hiiren osoitinta.

 

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.