Kuvan rajaus ympyrän muotoon PowerPointilla

Julkaistu Julkaistu: Blogi,PowerPoint

“Saako ympyränmuotoisia kuvia ilman kuvankäsittelyohjelmaa” on eräs UKK (usein kysytty kysymys). Kyllä niitä saa ja ihan PowerPointilla, joka on paljon monipuolisempi työkalu kuin moni uskoo.

GIF-kuvakaappaus näyttää miten homma hoituu. Jos olet samanlainen kuin minä eli luet nopeasti eikä kärsivällisyytesi tahdo kestää video-ohjeita, katso alempaa ohjeet tekstinä. (Käyttämäni kuvan lähde on Unsplash.)

 

Ja sama tekstinä:

  • Valitse kuva, jolloin valintanauhaan ilmestyy kuvatyökalujen Muotoile-välilehti.
  • Valitse Rajaa/Rajaa muodon mukaan ja valitse Ellipsi.
  • Avaa uudestaan Rajaa-painikkeen valikko ja valitse Kuvasuhde/1:1. Tämän jälkeen kuva on ympyrä. Niin kauan kuin tummat rajausmerkit ovat näkyvissä, voit tarkentaa rajausta kuvaa siirtämällä.
  • Päätä operaatio klikkaamalla näyttöä kuvan ulkopuolella.

HUOM! Tämä artikkeli on uudistettu versio vanhasta saman nimisestä ja samaa aihetta käsittelevästä postauksesta, jonka olen poistanut. Jos olet linkittänyt vanhan artikkelin, linkkiä on siis korjattava. Aiheutan hieman vaivannäköä, myönnän, mutta ohje palvelee nyt paremmin erilaisia tiedonomaksumistyylejä.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.