Onko tästä tulossa tapa? #MakeoverMonday

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Excel,Visualisointi

Ennenkuin ohitat tämän postauksen (”taas se siitä samasta jutusta intoilee”) vilkaise ainakin e-kirjavinkki kuvan alta. Kyseinen opas nimittäin oli se syy, miksi osallistuin tällä viikolla, vaikka aihe ei maailman kiinnostavin ollutkaan. Aineistossa oli vain kohta, joka oli hyvä tekosyy kokeilla kiinnostavalta vaikuttavaa esitystapaa.

Alla tekemäni versio aiheesta, linkki artikkeliin ja dataan.

Visualisointi kiinalaisen uudenvuoden ja amerikkalaisen kiitospäivän tiedoista.

Ja siihen kirjavinkkiin: Ostin jokin aika sitten e-kirjan nimeltä Wordless instructions to make charts in Microsoft Excel. Se on mielenkiintoisella tavalla toteutettu opas, jonka avulla Excelin kaavioihin saa uutta ilmettä oletusväreillä piirrettyjen oletuskaavioiden sijaan. Visualisoinnin vohvelikaaviot (myös ”square pies”) on tehty oppaan mukana ladattavan Excel-templaten pohjalta. Olen itsekin kirjoittanut samasta kaaviotyypistä ohjeartikkelin, mutta minun versioni toteutuksesta perustui ehdolliseen muotoiluun ja kuviokin rakentui alhaalta ylöspäin, vaikka sen piirtämissuunnan vaihtamisen ei pitäisi olla kovinkaan iso asia. Tässä artikkelissa olevan version piirtäminen alkoi pistekaaviosta. Edellisessä postauksessa olevan kuvan ympyräkaavio on muuten piirretty saman e-kirjan ohjein. Suosittelen, mikäli Excelin perusteet ovat hallussa. Opas ei nimittäin ole mikään ”piirrä 50 kaaviota tunnissa helposti”.

Pari kierrosta MakeoverMonday-tapahtumaa on ehtinyt jäädä väliin, joista etenkin viikon 5 aineisto oli kiinnostava ja ajanpuute harmitti – minkäs mahdat kun ei viikossa ole tunteja loputtomiin. Ehkä palaan aiheeseen vielä jossakin muussa asiayhteydessä.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.