Päivitin OneNote-oppaan

Julkaistu Julkaistu: Blogi,OneNote

Kesäkuussa 2016 julkaisemani e-kirja OneNotesta on nyt päivitetty. Itse perusohjelma on pysynyt jotakuinkin samana, mutta muuten OneNoten ympärillä tapahtuu koko ajan.

Ensimmäinen versio oppaasta sai hyvän vastaanoton. Sain verkkosivuni kautta, somessa ja meilinä palautetta, jonka sisältö oli yleensä ottaen positiivista. Oikeastaan ainoat negatiiviset kommentit koskivat materiaalin raskaita osasivuja, tähän palaankin tuonnempana. Muutamassa tapahtumassa kävi niin, että joku kanssaosallistuja tuli tauolla nykimään hihasta ja kiittämään materiaalista. Tämä ilahdutti erityisesti siksi, että OneNote-opas on ensimmäinen myyntiin laittamani omakustanne.

Muutoksista näkyvin koskee ulkoasua, jota kevensin kansien ja osasivujen osalta. Ensimmäistä versiota tehdessäni kuvittelin, että suurin osa oppaan käyttäjistä lukee sitä jonkun laitteen näytöltä, mutta palautteen perusteella tajusin, että useimmat haluavat printata sen. Opasta pidettiin vähän raskaana tulostettavana mm. osasivujen grafiikan vuoksi: kannen valokuvahan toistui jokaisella osasivulla. Uudessa versiossa osasivuilta on poistettu kaikki grafiikka ja myös etukantta on kevennetty.

Edellisen version pääaihe eli itse OneNote 2016 -versio ei ole juurikaan muuttunut, mutta olen tarkistanut sisällön, korjannut omia virheitäni ja lisännyt ne pienet muutokset, joita päivitykset ovat tuoneet mukanaan. Olen myös kirjoittanut muutaman täysin uuden sivun.

Online-käyttöä tarkastelevaan osuuteen tuli eniten muutoksia. Olen kirjoittanut sen ensisijaisesti Office 365 -ympäristön käyttäjiä ajatellen, joten mukana on pari sivua OneNotesta Teams-ympäristössä. Mukana on myös esimerkki, jossa OneNote on liitetty osaksi Flow-työnkulkua. Office 365 ei kuitenkaan korostu niin vahvasti etteikö oppaasta olisi apua yksityiskäyttäjälle.

Täysin uusi osuus oppaasta käsittelee OneNote for Windows 10 -sovellusta. Microsoft on ilmoittanut jatkossa panostavansa sen kehittämiseen, joten pidin tarpeellisena antaa sille muutaman sivun verran tilaa. Käyttöjärjestelmän osana jaeltava sovellus on selvästi vielä kehitystyön alainen, mutta odotan uteliaana mitä on tulossa. Ainakin ennakkotiedot vaikuttavat lupaavilta. Ehkä mahdollinen kolmas päivitys käsitteleekin jo yksinomaan käyttöjärjestelmän kylkiäisenä toimitettavaa OneNotea.

Oppaan sisältö on kokonaisuudessaan tässä.

Opas on edelleen pdf-muodossa. Haluan tekstien ja kuvien pysyvän paikoillaan suhteessa toisiinsa ja olen valmis ottamaan sen riskin, että joku pistää kopiokoneen töihin. Oppaan toisella sivulla sanotaan seuraavasti: “Jos saat tämän oppaan koulutuksen yhteydessä tai osana muuta laajempaa jakelua, oppaasta pitää löytyä selkeä merkintä koulutuksen järjestäjälle tai aineiston jakelijalle myönnetystä käyttöluvasta.” Tämänkin kappaleen voi tietysti peittää teipillä, mutta olenpahan maininnut asian julkisesti luettavana olevasta dokumentista. Jos halua hankkia opasta koulutuskäyttöön, neuvottelen mielelläni määräalennuksista.

Päätin lahjoittaa päivitysversion maksutta oppaan ensimmäisen version ostaneille. Tämä on kiitos siitä, että he ovat suhtautuneet ennakkoluulottomasti ensimmäiseen myynnissä olevaan omakustanteeseeni. Tieto latauslinkistä on postitettu, mutta jos olet vaihtanut työpaikkaa tai sähköpostiosoitetta tai et muusta syystä ole saanut viestiäni, ota yhteyttä.

Jos vielä kummastelet, että mikä semmoinen OneNote mahtaa olla tai että kannattaako koko ohjelmaa ryhtyä käyttämään, lue vaikka tämä: OneNote on uusi Word.

Oppaassa on tätä nykyä 73 sivua ja sen voi ostaa Holvissa olevasta verkkokaupastani hintaan 15,- (sis. alv 24 %).

Jos muuten suunnittelet tilaavasi minulta OneNote-koulutusta, älä osta opasta, sillä käytän sitä omana koulutusmateriaalinani ja jokainen osallistuja saa sen itselleen.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.