Näin muutat PowerPoint-grafiikkaobjektien oletusarvot

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Esitysgrafiikka,PowerPoint

Diaan lisätty uusi grafiikkaobjekti saa oletusvärin oletusväripaletista, jonka puolestaan pitäisi sisältyä käytössä olevaan malliin joko teemana tai muulla tavoin siihen tallennettuna. Jos siis malliin on koostettu väripaletti organisaation graafisen ohjeen mukaisista väreistä, grafiikkaobjektin oletusväri on jokin näistä. Vastaavasti uudessa tekstikehyksessä pitäisi olla “talon fontti” valmiina.

Ei tietenkään voi olettaa, että haluat käyttää aina oletusväriä. Ehkä jokin muu väripaletin sävyistä sopisi paremmin päärooliin tekeillä olevassa presentaatiossa ja haluaisit tehdä siitä oletusvärin.

Tee ensin väri- ja ääriviivamääritykset yhteen grafiikkaan. Avaa tämän jälkeen objektin pikavalikko ja valitse Aseta oletusmuodoksi. Tästä eteenpäin määritys on voimassa tässä nimenomaisessa tiedostossa ja koskee kaikkia suljettuja grafiikkaobjekteja riippumatta valitsemastasi muodosta. Samalla tavalla voit muuttaa oletusviivan ominaisuudet tai erikseen lisättävän tekstikehyksen oletusfonttimääritykset – eihän ole sanottua, että tekstikehyksenkään oletusfonttikoko tai -väri käyvät sellaisenaan jokaikiseen tuottamaasi diaesitykseen. Vastaavat komennot ovat Aseta oletusviivaksi ja Aseta oletustekstiruuduksi.

Parasta on, että näillä muutoksilla et sotke alkuperäistä PowerPoint-mallia. Muutokset ovat tiedostokohtaisia, mutta noudattavat silti graafista ohjeistusta edellyttäen tietenkin, että asianmukaiset väri- ja fonttimääritykset on tallennettu malliin. Toki voit aina kopioida yhtä malliksi tekemääsi grafiikkaa kaikkialle missä sitä tarvitset tai käyttää muotoilusivellintä, mutta jos joudut usein selaamaan sivuja taaksepäin löytääksesi kopioitavaksi sopivan objektin, arvostat ehkä tätäkin vaihtoehtoa.

(Ohje ja kuvitus perustuvat Windows 10 -käyttikseen asennettuun PowerPoint 2016 -työasemaversioon, mutta voit soveltaa samoja ohjeita vaikka olisit vanhemman version tai PowerPointin Mac-version käyttäjä.)

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.