OneNoten kappalelinkit

Julkaistu Julkaistu: Blogi,OneNote

Sivu- ja osalinkkejä esittelevässä postauksessa lupasin kirjoittaa erikseen kappalelinkeistä, jotka toimivat kuten nimi lupaa: linkki kohdistuu tarkalleen tiettyyn muistikirjan sivulla olevaan kappaleeseen. Kappalelinkin luot sijoittamalla tekstikohdistimen kappaleen alkuun ja valitsemalla pikavalikosta Luo linkki kappaleeseen. Siirry tämän jälkeen muistikirjaan, osaan ja sivulle, johon haluat luoda linkin ja paina Ctrl+V haluamassasi kohdassa. Sivulle ilmestyy linkki, jonka tekstinä on muutama sana kohdekappaleen alusta. Kun klikkaat linkkiä, OneNote hyppää kohteena olevaan kappaleeseen, joka lisäksi korostetaan harmaalla.

Linkin mukana kopioitu teksti ei välttämättä aina istu muuhun tekstiin, mutta tarvittaessa voit muuttaa sitä: valitse pikavalikosta Muokkaa linkkiä ja korjaa Näytettävä teksti -ruudun sisältöä.

 

Kappalelinkkien UKK

Jos muutan kappaleessa olevaa tekstiä, rikkuuko linkki?
Ei riku. Voit lisätä uutta tekstiä jopa kappaleen alkuun ja linkki toimii edelleen. Ilmeisesti linkin kohde on tarkalleen kappaleen alkamiskohta, ei itse teksti: jos luot kappalelinkin siten, että tekstikohdistin on keskellä kappaletta, linkkiteksti poimitaan kuitenkin kappaleen alusta. Tai jos esimerkiksi lisäät tekstiä kappaleen alkuun ja teet alkuperäisestä kappaleesta uuden kappaleen painamalla kahdesti Enter, linkki osoittaa tekstiin, jonka lisäsit.

Miten kappaleen siirtäminen vaikuttaa linkkiin?
Linkki ei seuraa kappaletekstiä ja siirtäminen rikkoo linkin ainakin osittain. Kun nimittäin siirrät linkityksen kohdekappaleen eri paikkaan samalla sivulla, linkki avaa kyseisen sivun, mutta ei enää korosta kappaletta. Jos sen sijaan siirrät kappaleen toiseen osaan tai muistikirjaan, linkki avaa muistikirjan ja sivun, jossa kohdekappale alun perin sijaitsi.

Mitä tapahtuu, kun linkin sijaintisivu siirretään?
Kun siirrät kokonaisen sivun saman muistikirjan toiseen osaan tai eri muistikirjaan, linkin klikkaus avaa oikean sivun, mutta linkin kohdekappaletta ei korosteta.

Voiko OneNote Online-versiossa luoda kappalelinkkejä? Ei tällä hetkellä.

Toimivatko kappalelinkit, kun muistikirjaa käytetään selaimesta käsin?
Kun klikkaat muistikirjassa olevaa linkkiä OneNote Online -versiossa, tarjoudutaan avaamaan työasemaversio.

Kappalelinkit, samoin kuin osa- ja sivulinkit sopivat erilaisiin ohjeisiin ja raportteihin, joissa tarvitaan viittauksia lisätietoon. Lähinnä mieleen tuleva dokumenttityyppi on wiki. Osa- ja sivulinkkien avulla voi näppärästi koota esimerkiksi sisällysluettelon, joka on hyödyllinen etenkin useita muistikirjoja kattavissa kokonaisuuksissa. Kappalelinkkien avulla voi tarjota muistikirjan käyttäjille yksityiskohtaisempaa täsmätietoa. (Ja koska OneNote-muistikirjan voi jakaa sekä lukemista että muokkaamista varten, dokumentin ylläpitäjiäkin voi olla useita.)

Tutustu myös muihin OneNotea käsitteleviin artikkeleihin.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.