OneNoten osa- ja sivulinkit

Julkaistu Julkaistu: Blogi,OneNote,Tietotyö

Testattu versioilla OneNote 2016 ja OneNote Online.

Linkki, joka copypeistataan OneNote-muistikirjaan selaimen osoiteriviltä on vain yksi monesta linkitysvaihtoehdosta. OneNotessa on erillinen toiminto osiin ja sivuihin johtavien linkkien luomista varten. Osa- ja sivulinkit ovat tehokkaita erityisesti jaetuissa muistikirjoissa, koska linkittämällä voidaan kätevästi ohjata suoraan lisätietoon ja tarkennuksiin. Vaikka OneNoten haku on tehokas, on vaikea hakea sellaista minkä ei edes tiedä olevan olemassa. Yksittäiskäyttäjäkin varmasti hyötyy osa- ja sivulinkeistä. Osiin ja sivuihin linkittämällä voi tehdä oikopolkuja usein tarvitsemaansa tietoon ja tuskin laajan muistikirjan sisältö muutenkaan on tarkalleen mielessä, vaikka olisi itse luonut sen.

Osa- ja sivulinkeillä viittaat osiin ja sivuihin, jotka voivat sijaita missä tahansa muistikirjassa tai osassa. Jos linkin kohdesivu on eri muistikirjassa, kätevintä lienee käyttää linkin muodostamiseen Lisää-välilehdellä olevaa Linkki-painiketta. Linkki-valintaikkunassa voit kaikessa rauhassa etsiä oikean muistikirjan ja siitä edelleen osan/osaryhmän tai sivun. Linkityksen kohteen selväkielinen nimi poimitaan automaattisesti Näytettävä teksti -ruutuun, joten vältyt epämääräisiltä nimiä ja numeroita sisältäviltä merkkijonohirvityksiltä. Lopputuloksena muistikirjaan siis ilmestyy osan tai sivun nimi, jonka takana on kohteeseen johtava pidempi linkkimerkintä. Jos joudut siirtämään osaa tai sivua, linkit säilyvät toimintakelpoisina.

Osa- ja sivuvälilehtien pikavalikon komennot Kopioi linkki osaan ja Kopioi linkki sivuun tuottavat saman lopputuloksen kuin Linkki-valintaikkuna. Leikepöydälle kopioidaan osan tai sivun nimi sekä pidempi linkki.

Linkkien toiminnassa on eroja työasemaversion ja selainversion välillä seuraavasti:

*) OneNote tarjoutuu avaamaan muistikirjan työasemaversiossa.

Ainakin toistaiseksi OneNote Online -ympäristössä voit luoda vain sivulinkkejä.

Entä jos jo uutta sivua luodessasi tiedät tarvitsevasi siihen johtavan linkin? Siirry sille sivulle ja siihen tekstikohtaan, johon haluat sijoittaa linkin ja kirjoita uuden sivun nimi kaksinkertaistan hakasulkeiden sisälle: [[sivun nimi]]. Kun olet kirjoittanut viimeisen hakasulun, OneNote luo uuden sivun sekä siihen johtavan linkin – sinun ei tarvitse painaa edes Enteriä.

Minun oli muuten tarkoitus esitellä myös kappalelinkkien toiminta, mutta koska niihinkin liittyy monenlaista lisätietoa, postauksesta näytti tulevan melkoisen pitkä. Kappalelinkkien esittely sai siis jäädä erillisen postauksen aiheeksi.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.