Vain yksi tärkeä luku

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Esitysgrafiikka

Oletko joskus päätynyt siihen tulokseen, että olennaisen kertomiseen tarvitaan vain yksi luku? Missään nimessä ei pidä ryhtyä väsäämään esimerkiksi pylväskaaviota väkisin, vaikka tällaisia joskus näkee. Yksi pylväs ei muodosta mielekästä kuviota. Pylväskaavion keskeinen elementti on vertailu ja ellei ole mitään vertailtavaa, sen piirtäminen on turhaa.

Mitä sitten voisi tehdä sen sijaan, että kirjoittaa merkityksellisen luvun tekstiin, johon se  helposti katoaa? Tässä kolme ehdotusta:

Kirjoita luku tekstiin, mutta hyödynnä merkkimuotoilun mahdollisuudet. Esimerkiksi koko ja väri saavat ihmeitä aikaan.

Etsi kyseessä olevaan asiaan tai ilmiöön viittaava kuvake ja toista sitä tarvittava määrä kertoja. Väritä esitettävää lukua vastaavat kuvakkeet eri värisiksi.

Ympyräkaaviota moititaan huonoksi kuvaajaksi, mutta yksittäisen luvun esittämiseen se sopii oikein hyvin.

outi_lammi_joulukalenteri_13

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.