Tilastoistako tarinoita?

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Esitysgrafiikka

Tuntuuko tarinallisuus sinusta vieraalta, koska työpäiväsi kuluvat enimmäkseen tilastojen, tietokantojen ja taulukoiden parissa? Tilastot ja numeromassat ovat vasta informaatiota, joka ei sellaisenaan kerro mitään. Ne ovat raaka-ainetta. Tilastoihin ja numeroihin kätkeytyy kuitenkin lukuisia tarinoita, joiden näkyväksi tekemiseen tarvitaan juuri sinua, asiantuntijaa.

Tilastotieteen professori Hans Roslingilla on taito tehdä lukujen ja tilastojen takana olevat tarinat näkyviksi. Hän tuo esille, mitä kasvottomat numeromassat tarkoittavat ihmisten elämässä tai mitä ne voisivat merkitä tulevaisuudessa. Hans Roslingin videoituja esityksiä löydät esimerkiksi TED-palvelusta tai  YouTubesta.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.