Selkeän kaavakuvan resepti

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Esitysgrafiikka
  1. Määrittele asia tai ilmiö, jota haluat kuvata ja rajaa kaavakuvan sisällöksi vain asian ymmärtämisen kannalta tarpeellinen.
  2. Jos käytät kuvakkeita tai grafiikkaa, onhan niillä myös selkeä tarkoitus viestin välittymisen kannalta? Pyri käyttämään vakiintuneita merkkejä aina kun se on mahdollista.
  3. Muista kontrasti. Kaikkien osien pitää erottua taustasta, myös kaavion eri osia yhdistävien elementtien. Samaten eri asioita kuvaavien grafiikkaobjektien on erotuttava kunnolla toisistaan.
  4. Jos viittaat samaan asiaan monta kertaa, asiaa kuvaavien objektien pitää olla visuaalisesti samanlaiset.
  5. Jos kaavakuva on monimutkainen, helpota esitystilanteessa katsojan työtä ja tuo kuviosi näkyviin osa osalta esimerkiksi animaation avulla.

outi_lammi_joulukalenteri_17

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.