Presentoijan ajanhallinta

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Esitysgrafiikka

Alkajaisiksi: jäsentele esityksesi siten, että sinulle itsellesi on päivänselvää, mikä on pääasia ja mikä sitä perustelevaa ja tarkentavaa sisältöä. Piirrä vaikka miellekartta, se auttaa hahmottamaan visuaalisesti esityksen sisällön ja eri osien keskinäisen hierarkian.

Tee alustava ajankäyttösuunnitelma. Merkitse muistiinpanoihisi kohdat, jotka voi tarvittaessa ohittaa. Näiden tulee olla pääkohtia tarkentavia alakohtia. Kaikki pääkohdat käyt läpi, mutta jos osallistujat esimerkiksi innostuvat keskustelemaan ja huomaat, että joku esityksesi teemoista on heille muita tärkeämpi, voit antaa keskustelun jatkua ja ottaa aikaa jonkun toisen pääkohdan nippelitiedolta. Näin huolehdit siitä, että tärkeät asiat tulevat käsitellyksi, mutta käsittelyn laajuutta ja syvyyttä säätelet tilanteen mukaan.

outi_lammi_joulukalenteri_20blue
Tummat pallukat ovat pakollista sisältöä. Muilta osin voit tarvittaessa karsia vaaleimmasta päästä aloittaen.

Ota myös käytännöksi kahden lopetuksen taktiikka: valmistele kaksi lopetusta, joista toinen on perusversio ja toinen lyhytversio. Jälkimmäiseen turvaudut silloin kun aikaa uhkaa syystä tai toisesta loppua kesken.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.