Milloin kaavio, milloin taulukko?

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Esitysgrafiikka

Kaavion eli graafisen kuvaajan ja taulukon välinen ero on tarkkuudessa, mikä puolestaan vaikuttaa niiden välittämän viestin luonteeseen.

Kun sijoitat luvut taulukkoon, esitysmateriaalisi katsoja saa tarkkaa tietoa, mutta hän joutuu tekemään kohtalaisesti työtä vertaillessaan tiedon eri kategorioita keskenään ja muodostaessa kokonaiskuvaa.

Kun piirrät kaavion, katsoja näkee yhdellä silmäyksellä mallin tai trendin. Hänelle tulee hyvin nopeasti selväksi, millä tavalla otsikossa mainittu asia tai ilmiö on kehittynyt tai käyttäytynyt. Myös tietosarjojen vertailu toisiinsa on visuaalisessa esityksessä helppoa.

Käytä taulukkoa silloin kun yksityiskohdilla on enemmän merkitystä kuin yleiskuvalla.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.