Kuvake korvaa sata sanaa

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Esitysgrafiikka

Kuvake on tehokas tapa välittää tietoa. Monilla kuvakkeilla on asioihin ja toimintoihin liittyvä vakiintunut merkitys, jolloin viesti tulee selväksi ilman ylimääräistä selitystekstiä. Vakiintuneen merkityksen saanut kuvake on myös tarkempi ja yksiselitteisempi kuin valokuva, josta voidaan tehdä hyvinkin monenlaisia tulkintoja.

Ellei aiheeseesi sopivaa vakiintunutta symbolia ole, voit itse antaa valitsemallesi kuvakkeelle merkityksen. Huolehdi vain siitä, että ensimmäisen kerran kuvaketta käyttäessäsi yhdistät sen selkeästi asiaan, johon haluat sillä myöhemmin viitata. Kuvaketta voit käyttää esimerkiksi vihjeenä sivun sisällöstä. Näin kiireinen materiaalin selaaja huomaa nopeasti sivut, joilla on hänen kannaltaan tärkeää tai uutta asiaa. Voit merkitä kuvakkeilla mm. hyvät vinkit, huomautukset ja varoitukset. Kuvakkeita ja tekstiä yhdistämällä voit myös korvata tavanomaisiksi käyneet luettelot.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.