Kontrasti ohjaa katsetta

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Esitysgrafiikka

Kontrasti on tuttu työkalu, jota luultavasti jokainen tietokoneella sisältöä tuottanut on joskus hyödyntänyt: tekstistä lihavoidaan keskeiset sanat tai otsikot muotoillaan muuta tekstiä näkyvämmiksi. Kontrastia on siellä, missä jokin poikkeaa ympäristöstään tai muista samanlaisista jollakin tavoin, esimerkiksi värinsä, kokonsa tai muotonsa puolesta. Myös poikkeava liikesuunta tai etäisyys ryhmän muista jäsenistä tuottaa kontrastia. Kontrastin avulla ohjaat katseen siihen, mikä on on huomionarvoista.

Kontrastin tuottaminen helpottuu, jos noudatat suhteellisen pelkistettyä ja yksinkertaista linjaa diaesityksissäsi. Syyn tähän ymmärrät jos olet milloinkaan ajanut pimeässä esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentälle: valomainoksia riittää, mutta yksi mainos ei toisesta erotu.

Tehtävä: Montako erilaista kontrastia löydät kuvasta?

Kuva: Unsplash/Stephen Crowley
Kuva: Unsplash/Stephen Crowley
ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.