Kierrätysaate kunniaan

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Esitysgrafiikka

Syyt, joiden vuoksi esitysgrafiikkaa eniten kritisoidaan, voidaan monesti jäljittää krooniseen kiireeseen. Ei ole aikaa jäsennellä sisältöä, tekstin luettavuus on sivuseikka kun esityksen piti olla valmis jo eilen ja kuviakin pitäisi käyttää, mutta niitä ei ehdi etsiä.

Ryhdy kierrättämään aineistoa! Pyri tekemään hyvää jälkeä, jota voit hyödyntää myöhemmin sellaisenaan tai pienin muutoksin. Jos esimerkiksi huomaat, että suurella vaivalla tekemäsi hieno dia on pakko jättää pois, älä hyvä ihminen deletoi sitä. Tallenna käyttökelpoiset kuvat erilliseen tiedostoon. Sinulla on oma osaamisalueesi, josta pidät säännöllisesti esityksiä. Kenties tänään hylkäämäsi dia sopii täydellisesti kahden viikon päässä olevaan esitykseen.

Jos käytät esityksissäsi kuvakkeita, älä suostu selaamaan joka kertaa satoja kuvakkeita sisältävää kansiota. Luo oma kansio vakiokuvakkeillesi, joille muuten kannattaa myös antaa kuvaavat nimet.

Itselläni on Varasto-niminen PowerPoint-tiedosto, jossa on dialuonnoksia, valmiita dioja muokattavaksi ja muutama sivullinen muokattuja kuvakkeita. Tämän olen tallentanut pilveen (365), joten voin tehdä töitä millä tahansa laitteellani missä tahansa ja raaka-ainetta on aina saatavilla.

Entä onko sinun ja työkavereidesi esityksissä samaa sisältöä? Onko järkevää, että jokainen tekee oman versionsa samoista dioista?

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.