Kerro hyvä tarina

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Esitysgrafiikka

Tarinamuoto on perusformaatti, kun ihmisen jäsentää omaa elämäänsä ja kertoo kokemuksistaan muille. Tarinallisuuden teho perustuu siihen, että se saa samaistumaan kertojaan tai tarinassa esiintyviin henkilöihin. Näin on mahdollista herättää tunteita, jotka puolestaan vahvistavat muistijäljen syntymistä.

Tarinallisuus sopii myös asiantuntijaesityksiin. Vaikka kaikki esityksesi eivät sellaisenaan muodostaisi vangitsevaa tarinaa, voit sijoittaa pienen tarinan esimerkiksi osaksi alkua tai lopetusta. Tarkoitus ei tietenkään ole, että tarina korvaisi kovat faktat. Voit kuitenkin ottaa tarinan avuksi elävöittämään asiatietoa ja havainnollistamaan teorian merkitystä käytännössä. Tarinallisuus osoittaa tehonsa erityisen hyvin, kun olet asiantuntijana kertomassa aiheestasi maallikolle tai aloittelijalle.

Kuva: Pixabay
Kuva: Pixabay
ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.