Harjoittele!

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Esitysgrafiikka

Mitä lyhyemmästä puheenvuorosta on kyse, sitä enemmän sen harjoitteluun kannattaa käyttää aikaa. Esitystä etukäteen harjoittelemalla saat käsityksen ajan kulusta eikä kello pääse yllättämään. Harjoittelu estää sinua olemasta tilaisuuden inhokki, joka ylittää oman aikansa ja sotkee kaikkien aikataulun.

Harjoittelun tavoite ei kuitenkaan ole, että papatat esityksesi ulkomuistista. Mekaanisen ulkoa muistamisen sijaan pyri sisäistämään aineistosi sillä tavoin, että uskallat myös improvisoida. Ulkoa opeteltu esitys on lähes samanlainen riski kuin muistiinpanoihin tukeutuminen, koska yllättävässä tilanteessa vain panikoidut miettiessäsi miten pääset takaisin siihen, mikä “pitää” sanoa.

Kuva: Unsplash/chuttersnap
Kuva: Unsplash/chuttersnap

Pistä teknologia töihin. Videoi harjoituspuheesi älypuhelimella. Ota tilanne vakavasti, nouse seisomaan ja toimi aivan kuin olisit esitystilanteessa. Videoimalla pääset myös kiinni maneereihin kuten rannekorun näplääminen, toistuva silmälasien korjailu tai hiusten pyörittely kynällä.

Treenaa myös välineosaamista. Mikään ohjelma ei huolehdi esitysmateriaalin etenemisestä. Sinä säätelet, millaista materiaalia milläkin hetkellä näkyy. Selvitä esimerkiksi miten pääset suoraan haluamallesi sivulle tai miten piilodiat toimivat niin, ettei niiden esille ottamisesta tule erillistä ohjelmanumeroa.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.