Esitys on yhtä selkeä kuin sen rakenne

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Esitysgrafiikka

On yhdentekevää miten kaunopuheinen olet tai miten näyttävää materiaalisi on, jos sisältö koostuu jäsentelemättömästä jonosta sivuja. Napakka ja johdonmukainen rakenne helpottaa sekä esitysmateriaalin tekemistä että esityksen pitämistä, koska sinulla on “juoni”, jonka mukaan etenet. Tällaista esitystä on myös helppo seurata, mitä esimerkiksi muistiinpanoja tekevät arvostavat.

Kuva: Death to the Stock Photo
Kuva: Death to the Stock Photo

Jonkinlainen “maan tapa” on valmistella esitys kopioimalla omista ja työkavereiden vanhoista diaesityksistä sivuja, joiden väliin lisätään muutama uusi sivu. Suunnitteluvaiheen ajatteluprosessi jää olemattomaksi ehkä kiireen vuoksi ja lopputulos on tasapaksu materiaalinivaska, jolla ei ole selkeää rakennetta. Diat voisi näyttää lähes missä tahansa järjestyksessä eikä eroa huomaisi.

Oletko koskaan avannut esitystäsi esitysgrafiikkaohjelman pienoiskuvanäkymässä? Sitä ei ole koodattu ohjelmiin turhan takia. Pienoiskuvista muodostuu esityksesi “storyboard”, käsikirjoitus. Voit tarkastella aineistoasi kokonaisuutena, jolloin näet eteneekö se johdonmukaisesti. Kun näet enemmän sivuja kerralla, huomaat helpommin mahdolliset korjaustarpeet esityksen rakenteessa.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.