Joko desimaalit tai ilman, ei molempia

Julkaistu Julkaistu: Blogi

En ole kiinnostunut autoista muuten kuin kahden ominaisuuden suhteen: 1) Auton pitää toimia luotettavasti, jotta pääsen halutessani siirtymään paikasta toiseen. 2) Auton pitää olla mallia, jonka taakse saa kahden mäyräkoiran vetoisen kuljetushäkin. Seuraavan esimerkkitapauksen lukujen kirjoittamisesta bongasikin mieheni, joka kuulutti aamiaispöydässä: “Tämän tekijä ei ainakaan ole ollut sinun opissasi.”

hankala_lukea

Taulukko löytyi 12.11. ilmestyneen Helsingin Sanomien paperiversion artikkelista Autokauppojen halvimmat. Tässä olevan taulukon ulkoasu on vähän erilainen kuin lehdessä, mutta luvut on kirjoitettu sarakkeisiin täsmälleen samalla tavalla.

Kuvan taulukko teettää lukijallaan työtä, koska Hinta-sarakkeessa on sekä kokonaislukuja että kahdella desimaalilla kirjoitettuja lukuja. Sarakkeen sisällöstä saisi käsityksen paljon vaivattomammin, jos kaikki luvut olisi kirjoitettu samalla tarkkuudella. Juuri tällaiset pienet asiat huonontavat luettavuutta, tekevät sekavan vaikutelman ja ärsyttävät presentaatioissa, verkkosivuilla, esitteissä, raporteissa ja lehtiartikkeleissa.

Korjasin taulukon. Jätin desimaalit pois, koska minusta tämän suuruusluokan hankintaa harkitseva ei varmastikaan ole kiinnostunut senteistä.

%e2%80%aadesimaalit_pois

Lehden digiversion interaktiivisessa taulukossa luvut olikin kirjoitettu yhdenmukaiseen asuun. (Paperilehden juttu olisi muuten voinut jäädä minulta huomaamatta toisestakin syystä: meillä mies lukee yleensä Hesarinsa paperilta kun taas minä luen enimmäkseen digilehteä.)

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.