Adobe Spark – 3 työkalua sisällöntuotantoon

Julkaistu Julkaistu: Blogi

Adobe Spark on kolme erillistä sovellusta, jotka löytyvät selainpalveluina tai asennetaan erillisinä appeina iPadiin tai iPhoneen. Niitä pääsee käyttämään maksuttomalla Adobe-tilillä, joka toimii jotakuinkin samalla periaatteella kuin kuluttajapuolen Microsoft- tai Google-tilit. Jos olet ollut tekemisissä InDesignin, Photoshopin tai Illustratorin kanssa, sinulla todennäköisesti on jo Adobe-tili. Se ei kuitenkaan ole pakollinen vaan voit käyttää myös Facebook- tai Google-tunnusta, mutta en erityisesti suosittele tätä.

 

Spark Post kun tarvitset yksisivuisen grafiikan

Adobe Spark Post on näppärä työkalu blogipostausten kuvitusten ja muun somesisällön tekemiseen. Työn alkuvaiheessa pitää valita mihin palveluun grafiikka on tarkoitettu, tosin julkaisukohteen voi vaihtaa myöhemmin ja grafiikan kaikki elementit mukautuvat tähän hämmästyttävän hyvin. Blogissani on ainakin yksi esimerkki Spark Post -grafiikasta: OneNote-vinkkipostauksen kuvitus.

Spark Post perustuu valmiisiin templatepohjiin, joita voi muokata (Remix). Kun pohjan on ottanut käyttöön, sille pääsee valitsemaan teeman, jonka mukana tulee väripaletti ja fontit. Värejä ja fontteja voi kuitenkin vaihdella, joten templaten tai teeman valinta ei lyö mitään lopullisesti lukkoon. Grafiikoiden taustaksi voi valita valokuvan tai yhtenäisen värin. Ellei omassa kuvakirjastossa ole aiheeseen sopivaa kuvaa, sovelluksen sisältä voi noutaa niitä. Lähde on kaikesta päätellen maksuton Pixabay-kuvakirjasto.

Spark Post iPadille.
Spark Post iPadille.

Spark Page kun työn alla on verkkodokumentti

Adobe Spark Pagen avulla voit yhdistää grafiikkaa, tekstiä ja videota kokonaisuudeksi, jonka voi jakaa suoraan Facebookiin tai Twitteriin, linkittää eri palveluihin tai hakea upotuskoodin verkkosivua varten. Jos olet milloinkaan käyttänyt Microsoft Sway -työkalua, Spark Page tuntuu varmasti tutulta.

 

Spark Video kun haluat kertoa tarinan

Adobe Spark Video on tarkoitettu videoesitysten tai oikeasteaan animoitujen grafiikoiden kokoamiseen. Julkaisuun voi liittää taustamusiikin tai puhutun selostuksen. Videoesityksen koostaminen muistuttaa sellaisen PowerPoint- tai Keynote-esityksen tekemistä, jossa sivut vaihtuvat automaattisesti siirtymillä ja taustalla soi musiikki. Myös valmis julkaisu muistuttaa diaesitystä. Jos siirtymätehosteilla ja äänellä höystetyn diaesityksen tekeminen ei ole ennestään tuttua, saattaa olla, että Spark Videolla työ on helpompaa, koska eri vaihtoehtoja on tarjolla vähemmän eikä aika mene tarvittavien toimintojen etsiskelyyn.

Spark Video selaimessa.
Spark Video selaimessa.

Myös Spark Video-julkaisun voi jakaa suoraan Facebookiin tai Twitteriin, linkittää haluamaansa palveluun tai liittää verkkosivulle upotuskoodilla.

 

Vinkki!

Oletus on, että julkaisuihin lisätään Adobe Spark -vesileima, jonka häivytät iOS-sovelluksista kertomalla sovelluksesta kaverillesi sähköpostiviestillä. Selaimella tuotettujen julkaisujen vesileima poistetaan kun kerrot löydöstäsi esimerkiksi Twitterissä.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.