OneNote-opas on nyt myynnissä

Julkaistu Julkaistu: Blogi,OneNote

Reilu kuukausi sitten kerroin tulossa olevasta OneNote-oppaasta ja ahkeran pakertamisen tuloksena se on myynnissä verkkokirjakaupassani. Kyseessä on 61-sivuinen e-kirja, jota voi lukea millä tahansa laitteella, mutta sen voi myös tulostaa. Sisältö sovitetaan tulostettaessa A4-kokoon vaaka-arkille. Hinta on 10 euroa, mikä on minusta vähän siitä, että pääsee alkuun tämän mainion sovelluksen kanssa.

Outi_Lammi_OneNote_myynti

OneNote on siitä merkillinen ohjelma, että se on päällepäin pieni ja vaatimaton, mutta kun lähemmin tutustuu, siitä on vaikka mihin. OneNote-käyttäjät voisi jaotella viiteen ryhmään:

 1. Käyttäjä, joka ei ole vielä huomannut tietokoneessaan olevaa OneNote-kuvaketta eikä siis tiedä millaisen tehopakkauksen lähellä päivänsä viettää.
 2. Käyttäjä, joka on huomannut ohjelman kuvakkeen, mutta ei tiedä minkälaiseen ohjelmaan se viittaa eikä ehdi ottamaan selvää.
 3. Käyttäjä, joka on jossakin vaiheessa käynnistänyt OneNoten, aloittanut muistikirjan luomisen, mutta säikähtänyt OneNoten ryhdyttyä ensimmäiseksi tivaamaan tallennukseen liittyviä asioita.
 4. Käyttäjä, joka on selviytynyt edellisestä vaiheesta ja luonut pari muistikirjaa, mutta käyttö on jäänyt siihen, koska hän ei ole ehtinyt ottaa selvää OneNoten mahdollisuuksista.
 5. Käyttäjä, joka ei luopuisi OneNotestaan mistään hinnasta.

Nyt voit siirtyä helposti ryhmään 5!

Opas on pdf-muodossa enkä ole käyttänyt siinä mitään suojauksia, koska olen ymmärtänyt suojattujen pdf-tiedostojen käsittelyn olevan ärsyttävää puuhaa. Luultavasti suojaus saattaisi jopa estää ostamisen enkä usko, että suojaus olisi oikeasti estänyt kopiointihalukasta. Mutta tämä on nyt ensimmäinen verkkokauppani ja ensimmäinen tuote siellä, joten kaikki on kokeilua ja oppimista. Jos näyttää siltä, että jokin ei toimi, sitten tehdään toisin.

Voit tutustua kirjan sisällysluetteloon verkkokaupan tuotesivulla.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

4 kommenttia “OneNote-opas on nyt myynnissä

 1. Olin jo jossain vaiheessa kohdassa 5. Nyt etsin joko parempaa toimivuutta Onenoteen tai jotain muuta systeemiä asioiden käsittelyyn. Esimerkki: Keräsin tietoja metsistäni. Kirjoitin mittaustiedot alueittain Onenoteen ja liitin jokaisesta mittauskohdasta kolme kuvaa. Tietoja tulee kultakin tilalta aika paljon, ja erityisesti kuvia on runsaasti. Tämä aiheutti muistikirjan (=tiedoston) koon kasvamisen 2 Gt kokoiseksi. Nyt se sitten ei lataudu minnekään kunnolla, koska se ilmeisesti haluaa ladata kaikki tiedot ennenkuin se esittää ne. Ilmeisesti pitäisi jakaa tiedot useampiin muistikirjoihin, mutta niiden käyttö muuttuu monimutkaisemmaksi. Nyt pitänee vain yrittää saada tiedot edes kerran esille, jotta ne saisi jaettua pienemmiksi yksiköiksi. Joudumme toimimaan lähinnä 3G yhteyksien varassa, joten yhteyksien nopeus ei päätä huimaa. Kuvien koon muuttamismahdollisuutta Onenotessa en löytänyt. Pikkuasioissa se vaikuttaisi olevan näppärä, mutta vähänkään isommat muistikirjat kannattaisi ilmeisesti siirtää pian Wordiin. Tämä on vahinko, koska minulla olisi paljon tarvetta käyttää tietoja monipuolisesti maastossa erityisesti älypuhelimella. Jos tämä on oikeasti Onenoten ominaisuus, se kannattaisi tuoda esiin oppaissa.

  1. 2 Gt kuulostaa aika tuhdilta paketilta. Itselläni on aina kokonainen vuosi yhdessä muistikirjassa ja siinä on paljon osia ja sivuja. Koko ei silti ole edes yhtä gigatavua. Otat ilmeisesti kuvia kännykällä? Nykyisten puhelinten kamerat ottavat isoja kuvia, ne voivat kieltämättä turvottaa muistikirjaasi. Oletko kokeillut lähettää kuvia OneNoteen sähköpostin avulla? Siinä yhteydessä pitäisi päästä vaikuttamaan kuvan kokoon? Tämä on neuvottu onenote.com -sivustolla.

 2. Kuvat ovat kyllä se ongelma. Kyllä otan niitä puhelimella. Kuvien koko näyttää olevan 3-4 Mt. Tämä on selvästi Onenoten ongelma. Kuvienlisääminen maastossa on todella kätevää, ja kuvien yhteyteen voi kirjoittaa heti havaintoja. Tähän käyttöön Onenote onkin todella hyvä. Mutta kuvien liian suuri koko pakottaa käsittelemään asiat myöhemmin uudelleen onenotessa ja joko lisäämään kuvat myöhemmin sähköpostista tai käsittelemään kameran kuvat uudelleen. Ärsyttävästi Onenotessa on toiminto, kun napsauttaa kuvaa 2 näppäimellä, tulee esiin valikko, jossa on ”muuta kokoa”. Harmaana. Eli jollain tavalla pitäisi olla mahdollista säätää kuvan kokoa.

  No. Tällä kertaa otan urakan ja leikkaa – liitän kuvat paintiin, pienennän ne 30 tai 40 %:iin, ja leikkaa – liitän ne takaisin. Kuvia Onenoteen on kuitenkin kertynyt jo useita satoja, joten hommaa riittää. Hieno ohjelma, jonka pienestä puutteesta tulee helposti iso harmi, jollei asiaan osaa varautua. Onenoteen liittämisestä kuvina tai videoina on tehty todellakin mukavan helppoa, mutta ellei ymmärrä jakaa suuria kuvia ja videoita useammalle muistikirjalle, voi joskus tulla ongelmia.

  Tietystikin minulle isona ongelmana vaikuttaa nettiyhteyksien nopeus. Juuri äsken Speedtest näytti latausnopeudeksi 3,37Mbps, joka on tosin jo meilläkin poikkeuksellisen huono.

  Olen antanut palautetta myös Microsoftille asiasta.

  Halusin tuoda asian esille täällä, että ohjelmasta kiinnostuneet voivat varautua ja käyttää sitä eri tilanteissa paremmin. Itse ohjelma on hyvä, ja sen opetteleminen kyllä kannattaa. Olen ostanut tämän kirjan, ja saanut siitä jonkin verran apujakin. Ohjelma alkaa jo olla aika hyvin tuttu.

  Tuo sähköpostiasiakin täytyy vielä kokeilla.

  1. Kiitos kun kerroit tästä. Otin asian itsellenikin seurantaan, koska tämä on varmasti monen muunkin ongelma – tiedän monien käyttävän OneNotea juuri kuvaamallasi tavalla. Sitten on tietysti tuo, että tietoyhteiskuntahan meillä toteutuu vasta suunnitelmissa ja puheissa. Nettiyhteydet jättävät paikka paikoin paljon toivomisen varaa, jopa kaupungeissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.