7 OneNote-vinkkiä

Julkaistu Julkaistu: Blogi,OneNote

Seuraavat vinkit perustuvat tilanteeseen, jossa OneNote 2016 on asennettu Windows 10 -käyttöjärjestelmään. Ensimmäiset kuusi ovat näppäinkomentojen ystäville:

Ctrl + M avaa toisen OneNote-ikkunan. Hyvä muistaa esimerkiksi silloin kun muistiinpanoa kirjoittaessasi haluat tarkistaa asioita toisella sivulla olevasta merkinnästä.

Ctrl + . (piste) aloittaa luettelomerkein varustetun listan. Listan kirjoittamisen lopetat painamalla kahdesti Enter.

Ctrl + 1 aloittaa tehtävälistan. Tällöin rivin alkuun ilmestyy tyhjä ruutu, jota klikkaamalla voit aikanaan merkitä tehtävän tehdyksi.

Ctrl + 2 lisää tähden kappaleen eteen merkiksi tärkeästä asiasta. Tämän, samoin kun edellisen, lopetat painamalla kahdesti Enter.

Outi_Lammi_OneNote_vinkit

Ctrl+Alt+1 muotoilee tekstikohdistimen kohdalla olevan tekstikappaleen ykköstason otsikkotyylillä. Alatasoja otsikoihin saat vaihtamalla numeron 1 tilalle 2 tai 3. Jos viet OneNotella tehdyn muistion Wordiin, sinun on ehkä hyvä tietää, että otsikkotyylit eivät vastaa toisiaan. Jokainen Wordia enemmän käyttänyt osaa kuitenkin lennossa korvata tyylit toisilla.

Tiesitkö, että voit ottaa näyttöleikkeen sekä OneNoten ollessa avoinna että suljettuna? Tämä tapahtuu näppäinyhdistelmällä Win+Shift+S (Win = Windows-näppäin, joka on useimmissa koneissa Alt-näppäimen oikealla puolella). Jos OneNote on avoinna, leike sijoitetaan avoimen muistikirjan aktiiviselle sivulle. Muussa tapauksessa sinua pyydetään osoittamaan muistikirja, osa ja sivu, johon leike tallennetaan.

OneNote seuraa myös tarkasti Outlookin tapahtumia. Kokouksen tai tapaamisen aikana kirjoitettujen muistiinpanojen otsikointi hoituu helpoimmin valitsemalla Aloitus-välilehdeltä Kokouksen tiedot. Painike lisää tapaamisesta Outlookiin kirjatut tiedot muistiinpanojen alkuun. Kuluvan päivän tapaamiset näkyvät heti listassa, tulevien päivien kokouksia pääset selaamaan valinnalla Valitse kokous toiselta päivältä.

OneNoten keskeiset toiminnot saat nopeasti haltuun kirjoittamani e-kirjan avulla (61 sivua, hinta 10 euroa (sis alv. 24 %).

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

3 kommenttia “7 OneNote-vinkkiä

  1. Haluaisin tilata One Note opaskirjan, mutta voiko se olla todella näin vaikeaa. Olen eläkkeellä, mutta kiinnostunut ohjelman käytöstä. Pitäisikö minulla olla kytkös johonkin erityiseen alaan.

  2. Hei, valitettavasti en osaa antaa neuvoja kun en tiedä minkälaisia vaikeuksia olet kohdannut? Kertoisitko tarkemmin? OneNoten käyttäminen ei vaadi kytköksiä mihinkään erityiseen alaan. Se on digitaalinen muistikirja, jonka sisältö on ihan käyttäjästä itsestään kiinni. Opas perustuu OneNote-versioon 2016 ja siitä saa eniten irti, jos on vähän aikaisempaa kokemusta jostakin muusta Microsoft Office -ohjelmasta kuten esimerkiksi Wordista tai Excelistä.

  3. Kokemusta on Microsoft -ohjelmista. Mutta jouduin Holvin kanssa vaikeuksiin, kun yritin tilata opasta. Virhe oli minun. Kiitos vastauksestasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.