Tarvitsetko diaesitystä, kolme tapausta

Julkaistu Julkaistu: Blogi,PowerPoint,Tietotyö

Missä puhe, siellä PowerPoint, sanotaan. Vaikka tämä pitää usein paikkansa, se ei ole mikään sääntö. Diaesitys, joka tehdään tavan vuoksi ja jota toiset joutuvat seuraamaan niinikään tavan vuoksi on kaikkien ajan tuhlausta. Ensimmäinen diaesityksen tekemistä koskeva päätös on se, että tarvitaanko sitä lainkaan. Turhien presisten väsäämisiltä säästyvän ajan voi käyttää tekemällä paremmin jäsennellyn esityksen tilaisuuteen, jossa siitä on apua.

To PowerPoint or
Kuva: Pixabay, Canva

Tässä kolme esimerkkitapausta, joissa diaesitystä voi käyttää, mutta voi jättää käyttämättäkin:

Tapaus 1: Teet diaesitystä verkkokokoukseen, jossa tarkastellaan yhteisprojektien budjettia kumppaniyrityksen edustajien kanssa. Käytätkö aikaasi oikeaan asiaan? Et! Budjetti on todennäköisesti laadittu Excel-taulukkoon, jonka voit avata ja näyttää jaetulla työpöydällä. Voit lajitella ja suodattaa taulukon tietoja siinä osallistujien silmien edessä samalla kun esittelet budjettia. Tarvittaessa kiepautat pivot-taulukon tai näytät piirtämäsi graafin taulukon välilehdeltä. Taulukkoa voi zoomata suuremmaksi ja käsiteltävänä olevan työkirjan voit myös jakaa osallistujille. Tällaiseen tilaisuuteen osallistujat ovat mitä todennäköisimmin kiinnostuneita tarkasta tiedosta. Alkuperäiset yksiselitteiset numerot palvelevat heitä parhaiten.

Tapaus 2: Tee diaesitystä esitelläksesi yhteenvedon organisaatiosi työtyytyväisyystutkimuksesta. Käytätkö aikaasi oikeaan asiaan? Kyllä. Voit nostaa diaesitykseen keskeisiä tuloksia siisteinä visualisointeina, johtopäätöksinä ja kiteytyksinä. Malta kuitenkin pitää näppisi erossa Kopioi- ja Liitä-nappuloista. Tutkimusraporttia ei ajeta leikepöydän kautta Wordista PowerPointiin, alkuperäinen jaetaan intrassa tai muussa verkkosijainnissa. Sisäisessä sähköpostissa sitä ei toivottavasti kukaan jakele, nyt eletään sentään vuotta 2015.

Tapaus 3: Olet pitänyt välivuoden ja kiertänyt maailmaa. Sinua on pyydetty kertomaan kokemuksistasi ja olet valikoinut näytettäväksi parhaita valokuvia, joista koostat diaesitystä. Käytätkö aikaasi oikeaan asiaan? Ehkä. Tietenkin voit näyttää kuvia vaikka suoraan läppärin kovalevyltä, taulutietokoneelta, Instagramista tai mistä tahansa kuvien jakamiseen tarkoitetulta verkkosivulta. Jos kuitenkin olet tottunut käyttämään esitysgrafiikkaohjelmaa, diaesityksen tekemisellä on puolensa – tiedostoon lisättyjen valokuvien järjestystä on helppo muuttaa vaikka minuutti ennen niiden näyttämistä. Lisäksi PowerPointin Valokuva-albumi -toiminnolla voit lisätä kuvatekstejä, tehdä kollaasisivuja ja ladata valmiin tuotoksen SlideShareen blogiin upottamista varten.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.