Seitsemän OneNote-vinkkiä presentaation tekijälle

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Esitysgrafiikka,OneNote

OneNote on oivallinen työkalu kaikenlaiseen suunnittelu- ja valmistelutyöhön. Poimin tähän seitsemän OneNote-toimintoa, joista olen kokenut olevan apua presentaation valmistelun eri työvaiheissa.

Esityksen sisältöä voi hahmotella piirtämällä esimerkiksi mind mapin OneNoten-tabletversioon. Toki työasemaversioonkin voi piirtää, mutta ajattelen tässä taulutietokone ja styluskynä -yhdistelmän kätevyyttä. Jos olet hardcoremappaaja ja käytät jotakin tarkoitukseen pyhitettyä erillistä sovellusta, voit tuoda karttasi kuvana muistikirjan sivulle ja tehdä tarvittaessa merkintöjä sen päälle. Jos kuulut niihin, jotka tutkivat ajatuksiaan mieluiten kirjoittamalla, voit toki kirjoittaa esityksen rungon ja muita esitykseen liittyviä mietelmiäsi OneNoteen. Olethan muuten jo löytänyt tunnisteet, joilla saat merkattua OneNoten sisältöä ja joita voit käyttää tehokkaasti hakuja tehdessäsi?

Outi_Lammi_OneNote_iPadpiirto

Voit kerätä muistikirjan sivulle liitteeksi tai tiedostotulosteeksi esimerkiksi edellisessä kappaleessa mainitun mind map -tiedoston, pdf-muodossa olevia artikkeleita, aiheeseen liittyviä Excel-taulukoita, vanhat diaesityksesi ja kaikkea muuta lähdemateriaalia, jonka haluat löytyvän nopeasti yhdestä paikasta ilman raivokasta hakemista.

Yleensä lähestyvän presentaation aiheeseen liittyvä linkki löytyy silloin kun on tekemässsä jotakin ihan muuta. Voit lähettää vastaan tulleen linkin OneNoteen pikamuistiinpanona tai selaimeen lisätyllä painikkeella. Tieto jää talteen ja voit tutkia linkin takana olevaa sisältöä sitten kun sille on kunnolla aikaa.

Kun esitykseen liittyviä asioita putkahtelee mieleen, voit kirjata ne ylös ns. pikamuistiinpanona millä päätelaitteella tahansa. OneNoten käyttöä ei ole rajoitettu PC-ympäristöön eikä tiettyyn puhelinmalliin. Koska muistikirjat synkronoidaan viimeistään avattaessa, bussissa naputeltu neronleimaus odottaa sinua kun myöhemmin istut työstämään presentaatiotasi.

Kun löydät kuvapalveluista aiheeseesi sopivia kuvia, otat niistä näyttöleikkeen, johon tietenkin lisäät kuvan sijaintipaikkaan johtavan linkin. Tällä parannetaan ilmiö nimeltä “Löysin toissapäivänä aivan loistavan kuvan esitykseeni, mutta en enää muista missä palvelussa se oli”. Kuvaehdotuksista saat presiksen aiheeseen liittyvän gallerian, jota tutkit siinä vaiheessa kun sinun pitää tehdä lopullinen valinta diaesitykseen tulevista kuvista.

Ellei sinulla ole sopivaa uhria testiyleisöksi esityksen ajankohdan lähetessä, voit pitää harjoitussession oman tietokoneesi edessä. Laita OneNotesta videonauhoitus päälle niin testiesityksesi tallentuu ja voit katsoa miten menee. Taputat itseäsi selkään hyvissä kohdissa ja merkkaat ylös korjattavat kohdat. Ja jaetusta muistikirjasta kaverikin voi katsoa esityksesi silloin kun hänelle itselleen sopii ja lisätä palautteensa joko kirjoittamalla tai omana nauhoituksenaan.

Monia esityksiä valmistellaan ryhmätyönä ja silloin on kätevää kun ajatuksia voi kirjata jaettuun muistikirjaan. Lisäksi OneNote-muistiinpanot on helppo ottaa mukaan onlinekokoukseen ja sen aikana tehdyt lisäykset saadaan osallistujille jakoon ilman sählinkiä.

OutiLammi_OneNote_Presentaatio

Ja näitähän riittää, mutta vedetään raja nyt tähän. Ja koska en ole mikään laite- tai softafundamentalisti, kerron, että Evernote taipuu suunnilleen samaan. OneNoten vapaapiirtotyökalut tosin on korvattava esimerkiksi Penultimate-apusovelluksella.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.