Evernote Scannable arkistoi aaneloset ja kuitit

Julkaistu Julkaistu: Blogi

Pari viikkoa sitten törmäsin Zitessä Evernote Scannable -nimiseen sovellukseen. Kokeilun jälkeen se jäi pysyvästi käyttöön.

Kyseessä on Evernoten iOS-laitteille tekemä mobiiliskannaussovellus. Tietenkin puhelimen kameralla voi kuvata kuitteja ja monenlaista pientä sälää, mutta Scannablella kuvaus on yhtä helppoa ja jälki paljon siistimpää. Jos kuvattavan kohteen ja taustan välille löytää riittävästi kontrastia, sovellus tunnistaa kohteen reunat salamannopeasti, tarkentaa ja ottaa kuvan. Vaikeampien kohteiden kanssa voi turvautua manuaaliskannaukseen.

Olen nyt ahkeraan kuvannut otteita kirjan sivuista ja A4-kokoisia asiakirjoja iPadilla enkä muista isojen kohteiden skannaamisen koskaan sujuneen tämän tyyppisen sovelluksen automaattitoiminnolla yhtä vaivattomasti. Puhelin sopii hyvin pienempien kuittien taltioimiseen eikä A4-kokoisen asiakirjan skannaus iPhonellakaan ole mahdoton ajatus, koska kamerahan on tarkka. Kuvasin puhelimella kokeeksi yhdelle aaneloselle piirretyn joogasarjan ja siirsin sen iPadille. Jäljessä ei ollut moittimista, hyvin olisi jooga sujunut puhelimellakin skannatusta lunttilapusta.

Outi_Lammi_Evernote_Scannable

Evernote, kuten digimuistikirjat muutenkin, on aina toiminut hyvin yhteen puhelimen kameran kanssa. Lisukkeena on ollut jo pitkään sisäinen ns. PostIt-kamera (ks. artikkelin loppu) irtolappujen helppoa kuvausta varten sekä LinkedIniin kytketty Evernote Business Card -käyntikorttikamera. Scannable ei edellisten tapaan ole kuitenkaan rajoittunut pelkästään Evernoten työpariksi. Dokumentin tai kuvan voi lähettää melkein mihin tahansa muualle: laitteen omaan kuvakirjastoon, sähköpostin liitteeksi, iCloudiin, Dropboxiin, OneDriveen, GoogleDriveen. Twitteriin tai Facebookiin. Silloin kun kohteeksi haluaa Evernoten, sovelluksen asetuksista voi määritellä valmiiksi oletusmuistikirjan.

Käviköhän nyt niin, etten tarvitse enää erillisiä dokumenttiskannaussovelluksia. Se olisi tietenkin helpotus, koska mobiililaitteiden tallennustilalla on merkillinen taipumus kutistua käytössä.

Scannable vaatii toimiakseen iOS-version 8.0 tai uudemman ja on maksuton. Kannattaa kokeilla.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.