Zamurai – virtuaalinen valkotaulu

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Visualisointi

Tutustuin äskettäin virtuaaliseen valkotauluun nimeltä Zamurai. Kyseessä on iPadille tehty maksuton sovellus, johon voi piirtää kymmentä eri väriä ja erilaisia kynäasetuksia käyttäen. Vapaapiirtomahdollisuuden lisäksi Zamuraissa on valmiita peruselementtejä ja tekstityökalut. Zamurai sisältää myös kuvakekirjaston.

Outi_Lammi_Zamurai1

Mitä muuta kuin valmiit grafiikat sovellus sitten tarjoaa tavalliseen valkotauluun tai fläppitauluun verrattuna?

  • Piirroksen muokkaus on helppoa, koska käytössä on pyyhekumi ja Undo-toiminto.
  • Virtuaalinen valkotaulu on käytännössä rajaton. Koska tila ei lopu kesken, mitään ei tarvitse pyyhkiä pois.
  • Valkotaulu voidaan heijastaa seinälle eri näkymässä kuin missä se on iPadissa – käytännössä tämä tarkoittaa työkalujen piilottamista.
  • Osallistujien ei tarvitse räpsiä kännykkäkuvia valkotaulun tuotoksista vaan sisällön voi jakaa.

Outi_Lammi_Zamurai2

Maksuttomalla perusversiolla voi piirtää ja käyttää sovelluksen mukana asentuvaa kuvakekirjastoa. Käyttöön tulee yksi tyhjä valkotaulu sekä kolme esimerkkipiirroksia sisältävää taulua. Ohjelman sisältä voi shoppailla lisää valkotauluja, kuvakirjaston käyttöön tarvittavan Image Manager -työkalun sekä ylläpitotyökalun, jolla voi tallentaa omia piirroksiaan kuvakkeiksi ja luoda kirjastoja niiden säilytyspaikaksi. Myös kuvien jakaminen vaatii maksullisen lisäpalikan, jonka hankkimalla pystyy kierrättämään Zamurai-valkotauluja muokattavaksi muille sovellusta käyttäville. Kollaboraatiossa hyödynnetään sähköpostia, mikä vaikuttaa hieman oudolta, koska vastaavissa sovelluksissa on tottunut operoimaan verkkopalvelun kautta.

Eikä Zamurain käyttöä tietenkään ole rajoitettu pelkästään kokouksiin. Voit piirtää ja luonnostella ylhäisessä yksinäisyydessäsi ja lähettää kuvan työkaverille tai yhteistyökumppanille katsottavaksi ja kommentoitavaksi. Zamurai sopii myös esitysmateriaalin tekemiseen silloin kun haluat jotakin peruspowerpointia osallistavampaa. Voit esimerkiksi valmistella Zamurailla luonnoksen, jota sitten täydennetään keskustelun pohjalta  – käyttömahdollisuuksia on niin paljon kuin kekseliäisyys antaa myöten.

Minusta Zamurai on iPad-piirrossovellusten joukossa sieltä intuitiivisimmasta ja helppokäyttöisimmästä päästä, vaikka iOS-sovellukset ovat muutenkin helposti omaksuttavissa. Valmiiden piirroskuvakkeiden ansiosta Zamurailla saa suhteellisen vaivattomasti aikaan siistiä jälkeä ja tuotoksethan voi jakaa vaikka kuvakaappauksina, ellei halua sijoittaa maksullisiin lisäosiin.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

3 kommenttia “Zamurai – virtuaalinen valkotaulu

  1. Näyttää hyvältä sovellukselta. Kysymys: Miten Ipadin saa kiinni videotykkiin? Nyt tarvittaisiin tätä ominaisuutta.

  2. Kiitos Harri linkistä, tässä on ollut aika vauhdikas päivä ja pääsin hieman viiveellä kommentoimaan 🙂 Kokeilkaa ihmeessä Zamuraita, tykästyin siihen itsekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.