Seuraava kirjaprojekti

Julkaistu Julkaistu: Blogi,Esitysgrafiikka

Laitoin äskettäin nimeni sopimukseen, jolla sitoudun tekemään esitysmateriaalin tekemistä käsittelevän kirjan. Huomaatteko, miten yritän välttää puhumasta Vaikuta visuaalisesti -kirjan päivityksestä tai uuden version kirjoittamisesta. Kyse ei todellakaan ole mistään tällaisesta, olen itsekin todennut toukokuussa 2014 Tiedon kuvia -blogissani, että kirjan suora päivittäminen ei ole mielekästä. Aloitin sen kirjoittamisen vuonna 2008 ja kuudessa vuodessa asiat ovat ehtineet muuttua. Olemme mm. saaneet käyttöömme runsaasti uusia työkaluja, joilla voi tuottaa materiaalia koulutuksensa, esitelmänsä tai muun palopuheensa tueksi. Ehkä on vähitellen menossa jakeluun myös se, että ohjelmat eivät tee itsekseen yhtään mitään. Jos “powerpointit” ovat tylsiä, passittakaa tekijät peilin eteen! PowerPoint, Keynote ja muut vastaavat sovellukset tarjoavat käyttöön rajattoman määrän tyhjiä sivuja, jotka voi täyttää ihan niin hersyvän hauskasti ja kiinnostavasti kuin rahkeet riittävät. Ehkä olemme myös hyväksyneet sen, että kaikissa esityksissä ei tarvitse käyttää yhtään mitään ohjelmaa.

Kirjan perusviesti löytyy kuitenkin tästä mitä olen kirjoittanut koulutusmateriaaliini:

“Moni kokee ajatuksen esitysgrafiikan laadun kohentamisesta lannistavana, koska kuvitellaan, että on kyse graafisesta suunnittelusta. Tämä on väärä käsitys. Graafisen suunnittelun ammattilainen tekee yrityksen graafista ilmettä mukailevan esityspohjan. Esitysgrafiikan käyttäjä huolehtii siitä, että hän tuo esitystilanteen ja siihen osallistuvien ihmisten näkökulmasta merkityksellisimmät asiat esille selkeästi ja havainnollisesti.”

En aio tässä uudessa kirjassa kirjoittaa nappulatekniikkaohjeita yhdestäkään esitysgrafiikkaohjelmasta. Esitysmateriaalin tekemisen prosessi on eri asia kuin että mistä ohjelmasta X löytää oikeat komennot ja painikkeet, joskin teknisissä taidoissakin näyttäisi keskimäärin olevan parantamisen varaa. Tekninen osaaminen on väheksytty alue, mutta tosiasia on, että perustyökalujen käyttötaitoja parantamalla työ sujuu joutuisammin. Näitä varten olen kuitenkin kirjoittanut useita erillisiä kirjoja ja julkaissut ohjeartikkeleita, joita löydät vanhasta blogistani ja ajan mittaan yhä enemmän myös täältä. Eikä nyt unohdeta sitä, että minulta voi tilata myös koulutuksen, jonka voin pitää sekä paikan päällä että verkkovälitteisesti.

Esitysgrafiikkakoulutus
Esitysgrafiikkakoulutus

Olen luvannut, että käsikirjoitus on valmis juhannukseen 2015 mennessä ja kirja ilmestyy syksyllä 2015. Kustantaja on Docendo. Jos olet lukenut Vaikuta visuaalisesti, laadi selkeä esitys -kirjani, ilahdun jos annat siitä korjausehdotuksia. Niitä varmasti löytyy. Olen itsekin selaillut kirjaa ja kauhistellut esimerkiksi PowerPointin oletusväriyhdistelmin piirrettyjä graafeja. Tosin vuonna 2008 ne olivat vielä jotakin uutta ja hienoja. Olen sitten lohduttanut itseäni sanonnalla, jonka mukaan ensimmäisen version tuotteesta pitääkin nolottaa. Ellei näin tapahdu, on liian myöhään liikkeellä.

Jos sinua kiinnostaa toimia vaikkapa esilukijana, ota yhteyttä niin keskustellaan asiasta tarkemmin.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.