Työkaluja Instagram-sisällöntuottajalle (iOS)

Julkaistu Julkaistu: Blogi

Instagram tuo kai useimpien mieleen saitin, johon ladataan valokuvia, mutta kun elvytin keväällä pitkään hylättynä olleen Instagram-tilini, totesin tarvitsevani muutakin kuin Instagram-appin filtterit. Haluan liittää kuviin toisinaan lyhyitä tekstejä ja julkaista myös kokonaan tekstimuotoista sisältöä, kuten esimerkiksi lainauksia. Siispä tarkoitukseen sopivia työkaluja etsimään. Tässä esitellyt neljä päätyivät koekäyttöön ja olen sijoittanut ne paremmuusjärjestykseen, jota ei kuitenkaan kannata ottaa turhan vakavasti. Ensinnnäkin paremmuusjärjestys on tämä nyt, mutta ehkä jo huomenna keksin jostakin sovelluksesta kivan ominaisuuden, joka nostaa sen sijoitusta. Lisäksi jokaisella Instagram-julkaisijalla on tietenkin omat erityisvaatimuksensa käyttämilleen sovelluksille.

WordSwag

iOS-versio: 6.0 tai uudempi.wordswag
Hinta: 2,99 €, lisäksi tekstityylejä voi ostaa lisää ohjelman sisältä: 1 tyyli 0,89 €, kaikki tällä hetkellä saatavana olevat 5 lisätyyliä (super style) sekä jatkossa julkaistavat uudet tyylit 1,79 €.
Julkaisualustat: Instagram, Facebook, Twitter.

WordSwagista ei ole tarjolla maksutonta versiota, mutta ostin sen suoraan suosittelun perusteella. Tässä sovelluksessa voit käyttää omia kuvia tekstin alla, mutta tarjolla on myös monipuolinen valikoima taustoja. Kuvankäsittelytyökaluja on niukasti, mutta taustan kirkkautta ja tekstin läpinäkyvyyttä voi säätää. Tekstityylejä on runsaasti ja jokaista kohti on vielä 5 kpl erilaisia asettelumalleja. Sovelluksen sisällä on myös valmis valikoima lainauksia, mutta ne ovat jokseenkin kuluneita. Parempi on etsiä omannäköisensä tekstit tai keksiä tokaisunsa itse.

Mainio työkalu lainausten ja mietelauseiden julkaisuun.

InstaQuote

iOS-versio: 7.0 tai uudempi.instaquote
Hinta: Perusversio maksuton, päivitys täysversioon 2,99 €.
Julkaisualustat: Instagram, Facebook, Twitter.

InstaQuote vaikuttaa olevan WordSwagin tavoin suunniteltu nimenomaan tekstisisällön julkaisemiseen. Periaate on, että ensimmäiseksi valitaan template, jonka jälkeen kirjoitetaan teksti. Tekstieditorissa on paikka lainaukselle ja oma lokeronsa myös lainauksen lähdettä varten – hienovarainen muistutus siitä, että alkuperäiselle pitää antaa krediitit ja että joskus on kenties syytä tarkistaa, että sanottu on sen suusta tai kynästä lähtöisin kuin väitetään.

Jos haluat kokeilla tätä, ole tarkkana. InstaQuote näyttää olevan suosittu nimi – Appstoressa on useita sovelluksia, joiden nimessä ko. sana esiintyy. Se jota olen testannut on kuitenkin Red Cactus LLC:n tekemä. Mahdollisesti samannimisten joukossa on aivan yhtä näppäriä ellei parempiakin sovelluksia, en ole näitä kahlannut läpi.

Etenkin täysversio on mainio työkalu lainausten ja mietelauseiden julkaisijalle. InstaQuote häviää kuitenkin WordSwagille tyylivalikoiman monipuolisuudessa.

Typic

iOS-versio: Vähintään 7.1.typic
Hinta: Perusversio on maksuton, päivitys Typic+-ohjelmaan 1,79 €.
Julkaisualustat: Instagram, Facebook, Twitter.

Typic toimii pitkälti Instagramin oman sovelluksen logiikalla. Ensin siihen ladataan kuva, jonka voi rajata. Tämän jälkeen pääsee valitsemaan suotimen. Halutessaan kuvaan voi liittää myös kehyksen ja grafiikkaelementtejä somisteeksi. Tekstinkirjoitusnäkymässä on valikoima fontteja sekä työkalut tekstin suurentamiseksi. Kuvaan lisättyä tekstiä voi siirtää vapaasti sekä kiertää.

Maksuttoman version alareunassa vilistää mainoksia, joista pääsee eroon hankkimalla täysversion.

Näppärä. Ei mitään erityisen huonoa. Päivitin oman versioni vasta eilen, joten on mahdollista, että viikon kuluttua Typicin sijoitus olisi jokin toinen.

PicLab

iOS-versio: Vähintään 7.0.piclab
Hinta: Perusversio on maksuton. Ohjelman sisäisesti voi ostaa esimerkiksi fontit, suotimia yms. (0,89 € paketti) tai hankkia kaiken mahdollisen kertapäivityksenä 1,79 €.
Julkaisualustat: Instagram, Facebook, Twitter.

PicLabissa on monipuolisesti erilaisia kuvatehosteita ja suotimia sekä taustakuvioita, joita voi käyttää kuvan takana tai reunuksena. Tekstityökalut ovat vaatimattomammat kuin Typicissä, mutta niillä pärjää. Kuvan kirkkautta ja kontrastia voi säätää, lisäksi työkaluvalikoimassa ovat kuvankäsittelyohjelmista tutut Blur-, Saturation ja Exposure-työkalut.

PicLab on näppärä eikä viimeinen sija johdu mistään erityisestä tyytymättömyyden aiheesta. En kai vain osaa arvostaa taustakuvioita ja tehosteita riittävästi, koska en tässä yhteydessä hakenut sellaisia.

Älypuhelinsovellukset ovat mukava apu, mutta Instagram-sisällön tuottamiseen ei tietenkään tarvita erillisiä appeja. Aivan hyvin voi työskennellä myös tutulla grafiikkaohjelmalla, jonka käyttöön on tottunut. Suositusresoluutio Instagramiin ladattavalle grafiikalle on näemmä tätä nykyä 640 x 640.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.