Evernoten Windows Desktop -versiossa nyt pdf-tiedostojen muokkaustyökalut

Julkaistu Julkaistu: Blogi

Jos olet Evernote Business tai Premium-käyttäjä ja sinulla on Windows Desktop -versio, saat nyt tulossa olevan päivityksen mukana uuden ominaisuuden: Voit tehdä merkintöjä muistiinpanon sisältönä olevaan pdf-tiedostoon. Tähän saakka tämä on ollut mahdollista vain Macilla, iOS-laitteilla ja Androidilla. Jos sinulla on Mac, etkä ole vielä huomannut tätä toimintoa, kurkkaa suomenkielistä ohjetta, jota Windows-käyttäjäkin voinee soveltaen tutkia.

Käytössä olevat työkalut ovat tuttuja ainakin Skitch-sovelluksen käyttäjille: Voit tehdä korostuksia, lisätä tekstiä, vapaapiirtomerkintöjä tai leimoja. Viimeksi mainittuihin voi myös liittää lyhyen tekstin.

Outi_Lammi_Evernote_pdf1

Maksuttoman version käyttäjälle luvataan muuten 10 merkintää, josta jäin siihen käsitykseen, että tämä koskee tiliä kokonaisuudessaan, ei yhtä tiedostoa. Ystävällisesti korjatkaa, jos olen ymmärtänyt väärin.

Business- ja Premium-versioissahan on mahdollista jakaa muistiinpanoja työryhmän kesken sekä muokattavaksi että luettavaksi. Erityisesti yhteiskäyttöä ajatellen mukava ominaisuus on tiedoston alkuun lisättävä tiivistelmä. Se näyttää merkintöjen kokonaismäärän, kuka ne on lisännyt sekä erittelee paljonko eri tyyppisiä merkintöjä on tehty.

Outi_Lammi_iPad_Evernote_pdf

Täysin viimeistä pilkkua valmis ei tämä toiminto taida kuitenkaan vielä olla. Verkkokeskusteluissa on valiteltu hidastelusta ja hyytymisistä. Itse koin nostalgisia hetkiä hukatessani joukon ääkkösiä. Skandiongelmat ovat käyneet koko ajan harvinaisemmiksi, mutta nyt pohjoismaiset merkit tipahtivat matkasta vietäessä muistiinpanoa Windowsista iPadiin, toisin päin ne pysyivät vauhdissa mukana. Skandit näkyvät kyllä Windowsissa selainversiossa. Arvatenkin odotettavissa on pikainen korjauspäivitys.

Testailin myös joitakin yhteensopivuuksia. Evernoten selainversion käyttäjä näkee merkinnät, mutta ei pääse muokkaamaan niitä. Windows-laitteella selainversiosta paikalliseksi tallennettu pdf-tiedosto aukesi Adobe Readeriin skandien ja merkintöjen kera. GoodReader eli maailman paras pdf-lukija iPadille, avaa muokatut tiedostot ja näyttää merkinnät. Myös iBooks avaa merkinnöillä varustetun pdf-tiedoston nopeasti ja toistaa kaiken lisätyn.

Kieltämättä tervetullut Evernote-lisäominaisuus, josta hyötyvät mm. monen laitteen kanssa hääräävät ja paljon reissaavat tietotyöläiset sekä työryhmät.

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys

Yksi kommentti “Evernoten Windows Desktop -versiossa nyt pdf-tiedostojen muokkaustyökalut

  1. Kiitos tästä kirjoituksesta. Yrityksessämme olemme etsineet sopivaa ohjelmistoa PDF-tiedostojen muokkaukselle. Evernote Business voisi olla yks vaihtoehto tämän kirjoituksesi perusteella koska tässä myös yhteiskäytölle mahdollisuus. Samat ominaisuudet taisin löytää myös yhden PDF-muokkausohjelmiston sivulta. Ohjelmiston tarjoaa suomalainen yritys joten tässä etuna olisi ainakin helposti lähestyttävä asiakaspalvelu. https://mmpro.fi/tuotetiedot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.