Flowboard iPadille

Julkaistu Julkaistu: Blogi
Flowboard tarkoittaa esitysgrafikan ja muun vastaavan materiaalin tekemiseen käytettävää iPad-ohjelmaa ja siihen liittyvää verkkopalvelua. Vaihtoehtoina on tässäkin tapauksessa maksuton ja Premium-tili. Maksuttomalla tilillä on 200 megatavun kuukausittainen käyttöraja. Periaate on sama kuin Evernotella: Käyttöraja nollataan kuukauden vaihtuessa. Premium-tilin vuosimaksu on tällä hetkellä 35,99 euroa.

Esityksen tekeminen aloitetaan esitysgrafiikkaohjelmille tuttuun tapaan templaten valinnalla, rohkeimmat lähtevät liikkeelle kohdasta Start From Scratch. Templatepohjien luettelossa on tarjolla sekä maksuttomia että pari maksullista vaihtoehtoa.

Templatet ovat helppokäyttöisiä ja apua löytyy hyvin sovelluksen sisältä. Sen mitä ei erikseen kerrota (“Place your photo here”) arvaa helposti. Sovelluksen Help-valikosta löytyvä ohje on tosin niin havainnollinen, että se olisi kannattanut katsoa ennen arvailua!

Sivuille voi sijoittaa tekstin ja kuvan lisäksi videota. Premium-version käyttäjällä on lisäksi mahdollisuus upottaa esitykseen pdf-tiedosto. Kuvatiedostojen lähteenä on oletusarvoisesti oma iPad, mutta kuvia voi lisäksi hakea esimerkiksi Instagram-tililtään, SkyDrivesta (nyk. OneDrive) sekä GoogleDrivesta. Myös Dropboxista voi noutaa sisältöä. Myös videoita pääsee hakemaan eri sijainneista, mm. YouTube-videoita voi etsiä suoraan Flowboardin sisältä hakusanalla.

Kun hieno materiaalisi on valmis, vaihtoehtoina ovat esittäminen iPadilta tai julkaisu Flowboardin omalle verkkosivustolle. Kun julkaiset verkkoon, voit päättää onko esitys julkinen vaiko rajoitettu. Jos valintasi on jälkimmäinen vaihtoehto, lähetät vain linkin niille, joiden haluat pääsevän katsomaan aineistoasi. Jakamisikkunassa on myös valinta Allow my Flowboard to be remixed eli sallit esityksesi muokkauksen ja käytön muiden tekemien esitysten osana.

Flowboard on kiva sovellus, jossa on nätit templatet. Jotkut templatepohjat vaikuttaisivat taipuvan mainiosti muuhunkin kuin pelkästään perinteisen esitysgrafiikan tekemiseen. Mm. tästä syystä olisin kovasti toivonut, että Flowboardilla laaditun tiedoston voisi tallentaa pdf-muotoon jakelua varten. Mieleeni tuli ties kuinka monennen kerran, että esitysgrafiikkaohjelma on vanhentunut ja epäkelpo nimitys, koska tällaisia appeja ja ohjelmia voidaan käyttää niin moniin eri tarkoituksiin. Esitysgrafiikka ei sanana tuo ilmeisesti mieleen mitään positiivista, vaikka sen tekemiseen käytettävällä ohjelmalla on mahdollista tuottaa upeaa materiaalia, sellaista, joka ei ole lainkaan esitysgrafiikkaa siinä mielessä kuin on totuttu. Olen lyhyen ajan sisällä nähnyt cv- ja portfoliotiedostoja, e-kirjoja ja yllättäen myös tarjouspohjan, joita kaikkia yhdisti se, että ne oli tehty esitysgrafiikkaohjelmalla ja jälki oli tyylikästä.

Lue ja kommentoi alkuperäisessä blogissa

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys