Pixlr – kuvankäsittelyä selaimessa

Julkaistu Julkaistu: Blogi
Jos kuvankäsittelytarpeesi ovat satunnaisia tai et yksinkertaisesti ole saanut lupaa investoida kuvankäsittelyohjelmaan, klikkaa itsesi osoitteeseen pixlr.com. Pixlr on ilman käyttäjätilejä ja asentamisia toimiva kuvankäsittelyohjelma, joka riittää vallan hyvin esimerkiksi esitysaineistoihin tarkoitetun kuvamateriaalin perusmuokkaukseen. Jos haluat hyödyntää palvelun kuvakirjastoja, sinulla on oltava käyttäjätunnus, jollaiseksi näyttää kelpaavan myös Google-tili.

Sovelluksessa on mm. kuvatasot, roskienpoistotyökalu, punaisten silmien poistosuodin, värinvalitsin ja mitä nyt kuvankäsittelyn perustarpeisiin kuuluukaan. Voit rajata kuvaa ja muuttaa sen kokoa. Selaimessa muokatun kuvan voit tallentaa omalle tietokoneellesi tai lähettää kavereiden riemuksi Facebookiin. Myös Picasa ja Flickr ovat tallennuskohteiden joukossa.

Tallennusformaattien määrällä ei pröystäillä, mutta tärkeimmät löytyvät: esitysgrafiikkaan ja nettikäyttöön sopivat jpg ja png. Photoshopia tai Photoshop Elementsiä käyttäneelle Pixlr on kuin kotiinsa tulisi, mutta alkuun varmasti pääsee ilman mainittujen klassikoiden käyttökokemustakin. Käyttöliittymä on muuten suomennettu.

Pixlr on ollut olemassa jokusen vuoden, joten pahimmat bugit on ehditty karsia enkä muista niitä siinä suuremmin olleenkaan kun silloin joskus kokeilin sitä ensimmäisen kerran. Tällä kerralla muokkasin testikuvaa Chrome-selaimeen avatussa istunnossa ja kaikki toimi hienosti (testikuvien lähde: Hubspot).

Palvelun etusivulta voit valita kolmesta vaihtoehdosta, joista Pixlr Editor on se varsinainen kuvankäsittelysovellus. Pixlr Express ja Pixlr-o-matic ovat työkaluja, joiden avulla voit liittää kuvaan kehyksiä ja erilaisia tehosteita. Kaksi jälkimmäistä ovat myös sovelluksina App Storessa ja Google Playssa.

Palvelua ylläpitää Autodesk-niminen grafiikkaohjelmavalmistaja. Käyhän testaamassa sopisiko tämä käyttöösi!

Lue ja kommentoi alkuperäisessä blogissa

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys