Kiitos kyselyyn vastanneille

Julkaistu Julkaistu: Blogi
Viime vuonna, tarkemmin sanottuna pari kuukautta sitten, jätin tänne kyselyn, jossa utelin lukijoilta sisältötoivomuksia. Tulihan niitä. Suurkiitos kaikille teille, jotka olitte vastanneet, oli myös todella mukavaa lukea ne kannustavat kommentit joita monet jättivät.

Yleensä blogeissani aiheiden valintaan vaikuttavat mm. kävijätilastoissa näkyvät hakusanat sekä jonkin verran meneillään olevat työprojektit, mutta vastedes tulen huomioimaan myös kyselyn tuloksia. Suurin osa näytti toivovan vuorotellen sekä yleistä filosofointia esitysgrafiikasta että ohjepostauksia. Tältä osin linja tulee jatkumaan. Vastaajista (n=197) noin puolet oli sitä mieltä, että nykyinen päivitystahti on riittävä, noin puolet toivoi useampia kirjoituksia viikossa. Harvennusta päivitystahtiin ei toivonut kukaan. Käytännössä kerta viikossa on kuitenkin näyttänyt vakiintuneen päivitystahdiksi, johon pystyn useimmilla viikoilla.

Ohjepostausten aiheiden toivomuslistalla olivat suunnilleen ne, joita odotinkin (PowerPoint, Prezi ja iPad-sovellukset), mutta pääsitte myös yllättämään: Keynotea ja Google Driven esitysgrafiikkaohjelmaa toivottiin paljon enemmän kuin luulin. Mindmap-ohjelmilla näyttäisi myös olevan oma fanijoukkonsa.

Jotkut olivat toivoneet ohjepostauksia perus-Officesta, Access-tietokantaohjelmasta ja Excelistä. Tämä blogi on pyhitetty yksinomaan kuvalliselle aineistolle, esitysgrafiikalle, miellekartoille yms., mutta kannattaa kurkistaa Tuolin ja näppäimistön välistä -nimiseen toiseen blogiini. Sieltä löytyy tekstiä mm. Excelistä, Outlookista ja kieltämättä aika monesta muustakin aiheesta. Kevään aikana on tarkoitus ottaa Office-ohjelmista käsiteltäväksi ainakin Outlook ja OneNote. Access-tietokantaohjelman osalta joudun valitettavasti tarjoamaan tyhjää, sillä olen pitänyt ko. aiheen koulutuksia viimeksi joskus 2000-luvun alkupuolella. Sen jälkeen Accessista ei ole liiemmin tullut edes tarjouspyyntöjä.

Jätän muuten kyselyn toistaiseksi auki, koska sieltä näytti tulevan oikein käyttökelpoisia ideoita. Käyhän kertomassa omista sisältötoiveistasi.

Lue ja kommentoi alkuperäisessä blogissa

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys