Uusi ilme PowerPointin oletukset ohittamalla

Julkaistu Julkaistu: Blogi
Tapa, jolla sijoitat kuvat diaan voi muuttaa merkittävästi esityksen yleisilmettä. PowerPointissa on valmiita diarakenteita, joissa on paikka kuvalle, mutta oletusasetukset ja valmiit diarakenteet on tarkoitettu lähinnä ohjelman käyttöä aloitteleville.

Hienoissa SlideShare-esityksissä näkee käytettävän kuvia paljon sillä tavoin, että kuva täyttää dian koko pinnan. Tämä on tyylikästä, jos kuva on laadukas ja riittävän suuri tähän tarkoitukseen. Perussääntö “riittävän suurelle” on, että kuva ei saa sumentua eikä muuttua rakeiseksi.Tällaisen dian pohjaksi sopii hyvin tyhjä sivu, johon kuvan ja tekstin voi sijoittaa vapaasti.

Kuvatyylit pelastavat silloin kun kuva on todella pieni eikä kestä suurennusta muuttumatta. Esimerkkikuvista alemmassa kuva on saman kokoinen kuin ylemmässä, mutta se on muotoiltu kuvatyylillä. Alemmassa on myös poikettu oletusulkoasusta, joka tuottaa tyypillisen powerpointmaisen ilmeen: Luettelomerkkejä ei ole aina pakko käyttää, vaikka niitä oletuksena tarjotaankin. Taustan väri on poimittu Värinvalitsin-työkalulla kenkien varjosta. Aikaa ei mennyt merkittävästi sen enempää kuin oletusasetusten päälle tekemiseen.


Muita kuvan käyttöä koskevia aikaisempia postauksia:

Hyvä kuva diaesityksessä 1 
Hyvä kuva diaesityksessä 2
Hyvä kuva diaesityksessä 3 – rajaus ryhdistää

Photoshoppaamattakin pärjää

PowerPoint 2010, uusi ominaisuus: Taustan poistaminen (toimii samalla tavoin versiossa 2013)

Ongelmana väärän muotoinen kuva

Vapaamuotoinen kuvan paikkamerkki  (Artikkelin esimerkki ei sellaisenaan ole kovinkaan yleiskäyttöinen, mutta siinä esittelen perustyylin muokkauksen ja kuvan paikkamerkin lisäyksen perusteita. Jos nimittäin haluat tehdä viimeisteltyjä ja massasta poikkeavia diaesityksiä, voit joutua näkemään vähän vaivaa mm. muokkaamalla perustyyliä ja tekemällä omiin tarkoituksiisi sopivia diarakenteita. Tosin tämän jälkeen diaesityksen tekemiseen ei mene sen enempää aikaa kuin oletusasetuksia käytettäessä.)

Lue ja kommentoi alkuperäisessä blogissa

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys