Movenote – puhu ja näytä kuva

Julkaistu Julkaistu: Blogi
Sain jokin aika sitten sähköpostia Ville Palola -nimiseltä kaverilta. Viestissä oli linkki ja tein toisin kuin opetan: Klikkasin ennestään tuntemattomalta lähettäjältä tulleen viestin linkkiä, ja löysin nauhoitteen, jossa Ville itse esitteli mainiota suomalaista palvelua nimeltä Movenote. (Mainittakoon kuitenkin, että Villen viestissä oli lähettäjän tiedot näkyvissä ja pystyin tarkistamaan hänen yrityksensä tiedot ennekuin lähdin seuraamaan linkkiä.)

Movenoten idea on seuraavanlainen: Luot Movenote-tilin, tallennat diaesityksen tai muun vastaavan aineiston palveluun. Sen jälkeen laitat luurimikin päähän ja ryhdyt nauhoittamaan viestiäsi, joka tukee lataamaasi materiaalia. Nauhoituksen aikana voit osoittaa hiirellä kohtia, joita haluat korostaa, ja hiiren liike näkyy punaisena pisteviivana. Aineisto ja nauhoite yhdessä ovat se sisältö, jonka lähetät vastaanottajalle.Tallenteen vastaanottaja voi myös ladata esitysaineiston itselleen pdf-muodossa.

Olen testaillut tätä nyt jonkin aikaa ja mm. ihan aidossa asiakaspalvelutilanteessa: Piti lähettää ohje erään asian tekemiseen. Sen sijaan, että olisin kirjoittanut neuvot sähköpostiin, otin työvaiheista kuvakaappaukset, koostin ne PowerPointiin, kävin ohjeet puhuen läpi ja nauhoitin koko roskan. Lähetin linkin sähköpostin välityksellä  ja vastaanottaja tykkäsi. Linkin voi tietysti välittää muidenkin viestinten avulla. Myös upotusvaihtoehto löytyi.

Erityisen hienoa Movenotessa mielestäni on se, että aineistoissa ei tarvitse pitäytyä diaesityksissä. Tämän blogin edellistä postausta varten tekemäni grafiikka on aivan eri muotoinen kuin diaesityksen sivu: 540 x 1000.  Latasin kokeeksi grafiikan Movenote-tililleni ja wau: Aineistolle varattu tila skaalautui grafiikan muotoiseksi. Ilmeisesti skaalautuminen toimii vain pystysuunnassa, sillä lataamani 1920 x 1128 -kokoinen png-tiedostoksi tallennettu mindmap kuitenkin pienennettiin aineistolle varatun tilan oletuskokoon.

Kun käyttää tällaista palvelua viestimiseen, jääräpäisinkin bulletsankari huomaa pian, että diaesitysten tekeminen ns. vanhan powerpointkulttuurin mukaisella tavalla ei kerta kaikkiaan toimi. Mitä mieltä on lähettää sivukaupalla tekstiä ja nauhoittaa itsensä lukemassa sitä? Kyllä selostuksen ja aineiston on yhdessä muodostettava kokonaisuus, jollaista ei olisi ilman toista!

Movenoten voi yhdistää

  • Google Driveen
  • Dropbox-tallennuspalveluun
  • Box-tallennuspalveluun

Saatavana on tällä hetkellä appsit iOS-laitteille ja Androidille. Movenoten kotisivuilla olevia ohjevidoita kannattaa tutkia ja tietenkin kokeilla palvelua itse, jolloin siitä saa parhaan käsityksen.

Video kertoo Movenoten toimintaperiaatteen noin minuutissa:

Mahtavaa, että meiltä löytyy näitä tekijöitä, joita eivät taantuma ja kaikenlaiset säästötalkoot ole lannistaneet. Aikaisemmin olen kertonut toisenlaisesta esitysgrafiikan näyttämiseen tarkoitetusta palvelusta: Presefy on vaihtoehto videotykille. Sekin on suomalainen.

Lue ja kommentoi alkuperäisessä blogissa

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys