Evernote on tietotyöntekijän ja yrittäjän kesäapulainen

Julkaistu Julkaistu: Blogi
Aion tänäkin vuonna pitää ihan oikeaa kesälomaa virallisen Suomen ollessa kiinni – koulutusta ei ole vielä toistaiseksi tilattu koskaan heinäkuulle. Oletan, että meillä jo on päästy tasapäistämisen ihanteesta sen verran eroon, ettei tarvitse olla mukana hokemassa yrittäjäonainatöissä-mantraa. Joidenkin yrittäjien on vaikea ottaa yhtäjaksoista pitkää lomaa tai ylipäätään lomaa kesällä, mutta kaikkien tilanne ei ole samanlainen.

Vaikka on terveellistä välillä ottaa etäisyyttä asioihin, joiden parissa viettää paljon aikaansa – pätee muuten myös harrastuksiin – pää tahtoo toimia omia aikojaan. Siksi on hyvä, että Evernote kulkee mukana ottamassa mieleenjuolahdukset vastaan. Evernote auttaa muitakin kuin meitä yrittäjiä. Asiantuntijatyötä tekevillä se on varmasti samanlaista: Ideoita syntyy etenkin silloin kun ei “olla töissä” – kiire ja sitä peesaava pingottaminen kun ovat luovuuden pahimmat viholliset. Eikä mikään estä käyttämästä Evernotea myös vapaa-ajan juttuihin. Minulla on omassani työjuttujen lisäksi ruokareseptejä, liikuntajuttuja, koira-asiaa, elokuva- ja kirja-arvosteluja, kuvauksia paikoista joissa haluan käydä jne. Evernote mukautuu kaikenlaiseen elämään.

Äskettäin Macin ja iOS-laitteiden Evernoteen sekä selainversioon tulivat uutena ominaisuutena muistutukset, jotka laajentavat sovelluksen mahdollisuuksia entisestään. Muistutus voidaan määrittää hälyttämään tiettynä ajankohtana, samalla tavalla kuin on mahdollista erillisissä tehtävälistasovelluksissa.

Muistutus lisätään herätyskellokuvakkeella, joka löytyy laitteesta riippuen vähän eri paikasta: Selaimessa ja Mac-versiossa kelloa pitää etsiä näytön oikeasta yläkulmasta, iOS-laitteissa se on näytön alareunassa. Muistutukseen voi lisätä halutessaan päivämäärän ja pyytää hälytyksen vaikkapa lomaltapaluuviikolle, mutta hälytys ei ole välttämätön. Merkinnän voi varata ilmaisemaan yksinkertaisesti tehtävän korkeaa prioriteettia, koska muistutuksella varustetut muistiinpanot listataan aina ennen muita. Omassa käytössäni muistutukset korvaavatkin aiemmin tunnisteena käyttämiäni erikoismerkkejä kuten @. Pidin erikoismerkkien avulla tärkeät muistiinpanot esillä ja nopeasti saatavilla, koska aakkosjärjestyksessä ne sijoittuvat ennen kirjaimia.

Nyt ehkä tulee mieleen, että voisivatko Evernoten muistutukset korvata erillisen tehtävälistasovelluksen? Miksipä ei etenkin kun niihin yhdistää vielä ruksattavat tehtävälistat, joiden avulla voit luoda isommille tehtäville pienempiä osatehtäviä. Selainversiossa tai paikallisesti asennetussa clientissa rastiruutuun-painike löytyy muistiinpanon muokkaustilassa näkyvältä työkaluriviltä. Myös iPhonen Evernotella voi luoda tehtävälistoja, mutta tekstin muokkaukseen tarvittava työkalurivi on haettava erikseen käyttöön – moni sanoo, ettei ole tästä edes tiennyt, puhelimellahan tyypillisesti kirjoitetaan nopeita lyhyitä muistiinpanoja.

Nopeista lyhyistä  muistiinpanoista tulee vielä mieleen iPhonelle tehty vJournal, joka on yksi monista Evernoten kanssa yhteensopivaksi tehdyistä sovelluksista. Sen idea on, että voit tehdä päivän mittaan useita pieniä muistiinpanoja, jotka viedään My Journal -nimiseen muistikirjaan yhdeksi kyseisen päivän mukaan nimetyksi muistiinpanoksi.

Idea, jota ei ole saatu talteen on yleensä menetetty idea. Et voi tietää teitkö vuosisadan oivalluksen, ellet saa sitä talteen jatkojalostettavaksi ja mietittäväksi. Muistiinpanojen tekeminen vapauttaa myös tärkeiden asioiden muistankohan varmasti -murehtimisesta ja voit rentoutua nauttimaan tästä ihanasta kesästä.

Jos Evernoten opettelu sattuu olemaan sadepäivien varalle tehdyllä listalla, löydät tästä blogista paljon Evernoten käyttöön opastavia postauksia.

Lue ja kommentoi alkuperäisessä blogissa

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys