Blogi ja bloggaaja kesätauolle

Julkaistu Julkaistu: Blogi
Jotkut taisivat huomatakin, että blogini domainnimi vei viime viikolla oudolle sivulle. Kyse ei kuitenkaan ollut sen vaarallisemmasta kuin laskutustiedoissa olevasta virheestä. Olin täysin unohtanut, että automaattiveloitus menee nyt toista kautta kuin vielä vuosi sitten. En ollut muistanut päivittää suoraveloituksessa tarvittavia tietoja tämän blogin hallintapaneeliin – jos on kaksi blogia on myös kaksi erillistä hallintapaneelia!

Kun laskutus katkeaa, sivu laitetaan 19 päivän ajaksi odottamaan. Tilalla näkyvä linkkisivu oli domainnimiä hoitavan yrityksen väliaikaissivu. Ehkä olen tiukkapipo, mutta olen edelleen sitä mieltä, että ehkä heidän kannattaisi käyttää toisenlaista väliaikaissivua! Jos oman blogin tilalla näkyy sivu, joka lupaa tarjota ”alaston kuvia” ja vielä yhdyssanavirheen kera niin tuleehan siinä yhtä sun toista mieleen. En myöskään ollut saanut minkäänlaista ilmoitusta siitä, että laskutustiedoissa oli puutteita. Ei siis ihme, että jokunen minua viisaampikin näytti ajattelevan ensimmäisenä pahinta mahdollista skenaariota. (No, olihan siinä linkkilistassa myös kissojen kuvia ja laskutusohjelmia.)

Käsien vääntely ja panikointi ovat huonoja ongelmanratkaisukeinoja. Ne ovat sallittuja ensisäikähdysvaiheessa, mutta sen jälkeen asennetta on syytä muuttaa:

(River Song on näitä omia geekkeilyjäni, joten ellei nimi sano sinulle mitään, korvaa se kenen tahansa mielestäsi fiksun ja vahvan ihmisen nimellä, hän voi olla fiktiivinen tai non-fiktiivinen hahmo.)

Kun systemaattisesti jäljitin omia tekemisiäni/tekemättä jättämisiäni kuluneelta keväältä, tulin aika pian siihen tulokseen, että kyse on omasta virheestä ja siitä olikin jo  helpompi lähteä selvittämään asioita. Googlen tuki kylläkään ei ole maailman selkein – on esimerkiksi aika turhauttavaa päätyä pyörimään kolmen sivun loopissa, joista yksi on viimeksi 2010 vuonna päivitetty keskustelufoorumi. Lopulta Google kuitenkin löytyi elävä ihminen ja sen jälkeen olin pelkästään tyytyväinen palveluun. Ehkä ei silti ole kovinkaan hyvä asia, että näiltä suurilta pilvipalveluiden tarjoajilta saa Suomessa puhelintukea pelkästään englanniksi – tosin eihän minulla ole aavistustakaan siitä, miten on kielitaidon laita suomalaisissa mikro- ja pienyrityksissä, joten tämä voi olla täysin turhaa huolehtimista.

Jos muuten joku ehti vaihtaa linkkilistaansa blogspot-osoitteen, sitä ei tarvitse korjata, koska se uudelleenohjautuu oikeaan osoitteeseen.

Molemmat blogini jäävät nyt kesätauolle ja jatkan kirjoittelua elokuun alussa. Ensi syksynä ohjelmassa on uusien blogipostauksen lisäksi mm. PowerPoint 2010 -oppaan päivitys 2013-versioon ja tietenkin koulutusta sekä työpajoja.

Rentouttavaa, ajatuksia ravistelevaa ja värikästä kesää kaikille!

Lue ja kommentoi alkuperäisessä blogissa

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys