Kiireen keskeltä

Julkaistu Julkaistu: Blogi
Olen kyllä hengissä, vaikka blogeissa on vallinnut hiljaisuus. Syy moiseen vaikenemiseen on pienehkössä ruuhkassa: Olen urakoinut Excel 2013 -päivitystä Visual-sarjan kirjaan Laatua taulukoihin,  kouluttanut, tehnyt uutta koulutusmateriaalia itselleni, vastaillut ensi syksyä koskeviin tarjouspyyntöihin ja ilahduttavasti päässyt myös täyttämään kalenteriani syksyn osalta.

Mietin myös kovasti mitä hauskaa teille lukijoille järjestäisin, sillä ensi viikolla Tiedon kuvia täyttää kolme vuotta. Syntymäpäivä ihan kalenteritarkkuudella on tiistai 7.5. Juhlallisuuksia odotellessa voisitte käydä tutustumassa vaikkapa Puhetyö-verkkolehteen, jonka aloitusviikolle pääsin kirjoittamaan artikkelin Esitysgrafiikkaohjelma – hyvä statisti, mutta kelvoton pääosaan. Jutun ydin on esiintyjän ja esitysgrafiikkaohjelman suhde, näin se alkaa:

PowerPoint ja muut esitysgrafiikkaohjelmat ovat joustavia ja tehokkaita työvälineitä. Ne antavat käyttöömme vapaavalintaisen määrän tyhjiä sivuja, joille voimme lisätä sellaista sisältöä kuin tarvitaan sanottavan havainnollistamiseen. Jostakin syystä ylenkatsomme tätä mahdollisuutta ja rahjustamme esityksen läpi “powerpointteihin”  tukeutuen. Samalla ohjaamme ihmiset kiinnittämään päähuomion siihen, minkä pitäisi olla pelkästään apuväline. 

Jos haluat lukea loput jutusta, pääset siihen tästä.

Puhetyö-sivulla on hyviä kirjoituksia viestinnästä. Sivua ylläpitää viestintäalan yrittäjä Oili (yritys: Will & Way), jonka kanssa olin muuten joskus kauan sitten koulussa samalla luokalla. Maailma ohjasi meidät eri teille, mutta yhteiset Facebook-kontaktit saattoivat taas yhteen.

Lue ja kommentoi alkuperäisessä blogissa

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys