Haiku Deck – kauniita esityksiä iPadilla

Julkaistu Julkaistu: Blogi
Haiku Deck on iPadia varten tehty esitysgrafiikkaohjelma, joka on tarkoitettu esitysten tekemiseen toisin kuin kuin esimerkiksi SlideShark tai SlideRocket, joista tosin jälkimmäisellä pystyy tekemään esitysgrafiikkaa käyttäjätiliin liittyvällä verkkosivulla. Haiku Deck on kuitenkin itsenäinen iPad-sovellus, jossa tarpeelliset perustyökalut ovat mukana.

Haiku Deck on maksuton. Jollakin tekijän pitää kuitenkin jogurttinsa ja myslinsä ansaita, joten in-app-ostoksena on mahdollista hankkia lisää teemoja ohjelman mukana tulevien 5 kappaleen lisäksi. Teeman voi valita heti, mutta sen vaihtaminen toiseksi kesken esityksen ei sotke yksittäisten diojen sisältöä samalla tavalla kuin monessa muussa esitysgrafiikkaohjelmissa. Tämä johtunee siitä, että jokaisen teeman peruslayout eri diojen kohdalla on samanlainen. Yksinkertainen toimii.

Yksi Haiku Deckin mukavista piirteistä on sen yhteys kuvapalveluihin, jotka tarjoavat  Creative Commons -lisensoitua kuvamateriaalia. Kun kirjoitat hakusanan, tarjotaan joukko kuvia ja uusia hakusanoja siltä varalta, että haluat tarkentaa etsintää.

Kuvista saa nähdäkseen lisenssitiedot, esimerkiksi kaltaiseni kaupallisen toimijan on helppo karsia pois Non-Commercial Only -lisensoidut kuvat.

Vaikka Haiku Deck tukee selvästi Näyttävä kuva ja vähän tekstiä -lajityypin esitysgrafiikka, sillä voi tuottaa myös tilastokaavioita. Pylväiden tai ympyrän viipaleiden koon määrittely on Exceliin tottuneelle outoa, mutta alkuhämmennyksen jälkeen pakko sanoa, että toimii se näinkin: Pylvään piirtämiseksi tarvittavia arvoja ei syötetä taulukkoon tms. vaan pylväs tai ympyrän viipale vedetään sopivan korkuiseksi.

Haiku Deckiä käsittelevissä kirjoituksissa on  mainittu mahdollisuus tehdä taulukoita. Käytännössä taulukko on sarakkeisiin aseteltu teksti, mutta oikein siistin näköinen kuten Haiku Deckillä tuotettu materiaali muutenkin. Aika paljon pitäisi tehdä töitä tuottaakseen rumaa esitysaineistoa tällä sovelluksella.

Alla on upotettuna kuvakaappausten sivutuotteena syntynyt demoesitys, jonka tekemiseen käytin yksinomaan sovelluksen omia työkaluja. Hevijuuseristatusta tavoittelevan kannattaa kuitenkin ottaa avuksi erillinen kuvankäsittely- ja/tai vektorigrafiikkaohjelma. Lisäksi linkki Haiku Deckin verkkosivulla olevaan esitykseen.

Created with Haiku Deck, the free presentation app for iPad

Lue ja kommentoi alkuperäisessä blogissa

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys