Olen MOOC-opiskelija

Julkaistu Julkaistu: Blogi
Ilmoittauduin kahdelle Courseran kurssille: Gamification ja Surviving Disruptive Technologies.

Coursera on tyypillinen MOOC-koulutusta järjestävä taho. MOOC taas tarkoittaa

 …tapaa järjestää osallistujamäärältään skaalautuvia mutta opettajaresurssien käytöltään rajattuja, helposti ylläpidettäviä verkkokursseja. MOOCien perusajatuksen mukaisesti kurssille osallistumisen kynnys on hyvin matala, eikä kurssin keskeyttämisestä ole sanktioita. 

Lainaus on peräisin artikkelista Mikä on MOOC, josta saat lisätietoa. Minua tämä opiskelumuoto houkutti sekä kokemuksena ja siksi, että en nyt tähän hätään löytänyt vastaavia sisältöjä suomalaisesta tarjonnasta.

Mistä sitten kiinnostus aiheisiin? Vuosi sitten ITK-päivien jälkeen kirjoitin blogissani näin:

Pelillisyys taas on asia, jonka suhteen taidan olla ns. myöhäisherännäinen. Olin kuvitellut, ettei sillä olisi minulle mitään tarjottavaa, mutta saatan olla väärässä.

Olen tosiaankin ollut väärässä. Disruptiiviset teknologiat taas kiinnostavat siksi, että sekä kouluttajana että kirjoittajana minun on pitänyt, ja pitää edelleen olla valmis muodostamaan suhde alani uusiin ilmiöihin. Esimerkiksi kurssin kuvauksessa sanotaan näin:

7. Books and Publishers:  trying to maintain two business models at once.
8. Education: the industry that moves at a glacial pace faces radical innovation from non-profits to Coursera.

Olen tietenkin udellut muiden kokemuksia Courserasta. Taso kuulemma vaihtelee. Paras saamani neuvo oli mennä mukaan avoimin mielin. Twitter-keskustelussa hiljattain kävi ilmi, että ainakin Gamification on saanut hyvää palautetta.

Jonkun mielestä tällainen opiskelu voi olla ajanhaaskausta, koska tästä ei ropise kelvollisia opintopisteitä. Itse olen sitä mieltä, että kaksi korkeakoulututkintoa jo tehneenä saan ajatella opiskelua vähän laajemmin. Tärkeintä on saada päästä käsiksi uusiin ajatuksiin ja näkökulmiin. Sitäpaitsi kokemuksesta tiedän itseohjautuvuuteni asteen korkeaksi, joten kurssi ei tule ainakaan minun saamattomuuteni vuoksi jäämään kesken.

Jos luet tätä blogia ja satut olemaan mukana jommalla kummalla kurssilla, ota yhteyttä. Perustetaan opintopiiri!

Lue ja kommentoi alkuperäisessä blogissa

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys