Vähien sanojen vahva lataus

Julkaistu Julkaistu: Blogi
Hyvässä tarinassa on riittävästi sanoja, mutta ei yhtään tarpeetonta:

For sale, baby shoes, never worn. (Hemingway)

Yllä oleva on klassikko, tämän päivän lyhyitä tarinoita pääset lukemaan Nyt-lehden Twitter-novellien kokoelmasta.

Tarinallisuus ei ole rönsyilevää läperehtimistä ja asian ytimen reunustamista sanoja pursottamalla. Taitava tarinankertoja lähestyy aihettaan kuten kuvanveistäjä, joka sanoo teoksen olevan jo valmiina kivessä. Hänen tehtävänsä on enää poistaa tarpeeton sen ympäriltä.

Tarinan voi kertoa myös ilman sanoja, kuten tässä presentationzen-blogista löytämässäni videossa tehdään:

Alkuperäinen artikkeli: A beautiful story told without a single word.

Ks. myös muut blogipostaukset, jotka liittyvät lyhyen ja ytimekkään ilmaisun teemaan:

Paljon turhia sanoja
Kiteytä lyhennä ja tiivistä
Ota Twitteristä oppia ennen seuraavan PowerPoint-esityksen tekemistä

Lue ja kommentoi alkuperäisessä blogissa

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys