Tee tämä heti Word 2013 asennuksen jälkeen

Julkaistu Julkaistu: Blogi
Microsoft Office 2013 -paketteja alkaa vähitellen tulla käyttöön. Yllätys, yllätys! Sananalkuinen yhdysviiva muuttuu edelleenkin ajatusviivaksi, joten ensimmäisiä tehtäviä uuden Wordin asennuksen jälkeen on korjata tämä virheellinen oletusasetus. Useimmat eivät tästä välitä tuon taivaallista, mutta sellaiset ohittakoon tämän ohjeen ja jatkakoon kuten tähänkin saakka. Minua ajatusviiva tavuviivan paikalla kuitenkin ärsyttää. Se on väärä merkki ja sillä hyvä. Jos saan kaksi samanarvoista tarjousta, ja toisen lähettäjä ei ole osannut korjata tätä määritystä, valinnasta tulee yhtäkkiä hyvin helppo. Tosin yhä harvemmin tarjouksia tehdään ainakaan pienemmissä asioissa erilliseen tiedostoon. Sähköpostin viestirunko kelpaa minullekin kunhan viestissä vastataan kaikkiin kysymyksiin joita tarjouspyynnössä esitän. (Outlookissa muuten kummittelee sama merkkivirhe, joka pitää korjata erikseen. Korjaus Wordissa ei siis vaikuta siihen.)

Tästä samasta aiheesta olen muuten kirjoittanut tekstimuotoisen ohjeen marraskuussa 2011. Siinä on vähän muutakin asiaa, mm. ajatusviivan oikeasta käytöstä.

Lue ja kommentoi alkuperäisessä blogissa

ageismi ajanhallinta esiintyminen esitysgrafiikka esitysgrafiikkakoulutus Evernote Excel Excel-funktio Excel-koulutus Instagram iOS itsensä johtaminen kaavio kirjat kuva Microsoft Office Microsoft Office -koulutus monipaikkatyö office 365 OneNote OneNote-koulutus oppiminen peliajattelu Pivot-taulukko PowerPoint PowerPoint-koulutus PowerPoint-vinkki Power Query presentaatio Prezi Prezi-koulutus some sosiaalinen media sparkline sparkline-kaavio Sway sähköposti tietotyö Tuolin ja näppäimistön välistä tuottavuus työssäoppiminen uusi työ visualisointi webinaari yrittäjyys